Shajen Napisano Październik 11, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Październik 11, 2010 Witam [shajen@localhost prac]$ g++ prac.cpp -o prac [shajen@localhost prac]$ ls -l razem 12 -rwxrwxr-x. 1 shajen shajen 8070 10-11 12:24 prac -rw-rw-r--. 1 shajen shajen 104 10-11 12:06 prac.cpp [shajen@localhost prac]$ ./prac bash: ./prac: Brak dostępu [shajen@localhost prac]$ chmod -R 777 prac [shajen@localhost prac]$ ./prac bash: ./prac: Brak dostępu [shajen@localhost prac]$ nie mogę uruchomić żadnej binarki ani skryptu mimo, że posiadam do niego pełne uprawnienia. Nie spotkałem się wcześniej z czymś takim, a korzystam z linuxa z powodzeniem od kilku lat. Ktoś wie o co chodzi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Październik 11, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Październik 11, 2010 $ mount | grep noexec albo coś w ten deseń 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
esail Napisano Październik 11, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Październik 11, 2010 Zobacz czy katalog, w którym masz ten program ma prawa wykonywania. Miałem kiedyś problem z usuwaniem plików, podobny do twojego. Okazało się, że plik miał prawa rw ale katalog już nie miał w. Es. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shajen Napisano Październik 11, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 11, 2010 $ mount | grep noexec albo coś w ten deseń faktycznie, dałem montowanie partycji default a tam jest noexec Dzięki bardzo za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi