Gość Bielik Napisano Listopad 19, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 19, 2004 Obecnie pracuje na jadrze 2.6.9-1.667 ale (_ściągnołem_ → ściągnąłem) ORT sobie nowe w tym że jest problem z uruchomieniem jądra z grafiką 3D stare jądro mam przerobione na 3D natomiast nowe zawiesza sie w momencie gdy chce ono załadować grafike. Problem rozwiązałem względem tego opisu 1. Get the lastest linux drivers. 2. Now print this out, or write it down, because we're going to close X, the graphical part of Linux. 3. Open a Terminal. 4. Become root: su - 5. Shut down X: telinit 3 6. Now, you will have a "Login:" prompt. Log in as root and go to the directory where you downloaded the nVidia drivers. 7. Type: sh NVIDIA-Linux-x86-1.0-6629-pkg*.run 8. Follow nVidia's instructions to set up the driver. (Read the "EDITING YOUR XF86CONFIG FILE" section.) 9. You may need to remove some conflicting files: rpm -e --nodeps xorg-x11-Mesa-libGL NOTE: If you update any "xorg-x11" package with up2date or yum, you will have to do the above command again. 10. Load nvidia driver modprobe nvidia 11. Set nvidia driver to load with udev. cp -a /dev/nvidia* /etc/udev/devices chown root.root /etc/udev/devices/nvidia* 12. Reboot Czy ktos moze po powiedziec jak zmodyfikowac to aby nowe jadro przerobic aby dzialalo, chodzi mi o przerobienie go bedac w starym jadrze. Z góry dziękuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
schiller Napisano Listopad 19, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 19, 2004 probowales przywocic stary plik Xorg.config (bez "nvidia") i odpalic nowe jadro? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Bielik Napisano Listopad 20, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 20, 2004 Dzieki bardzo podzialalo, czasami na te najlatwiejsze nie idzie wpasc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi