michell Napisano Październik 24, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Październik 24, 2010 Mam problem z połączeniem fedorki z netem mianowicie nie łapie kontaktu z routerem. Router Linksys WRT54G2. Dopiero zaczynam przygodę z linuxem i już na początku taki zonk... próbowałem coś wymyślić samodzielnie, ale niestety... na niewiele się to zdało. Najdziwniejsze jest jednak to że instalowałem fedorę na innym komputerze... i wszystko chodziło bez potrzeby jakiejkolwiek ingerencji . Router przydziela adresy dynamicznie i połączenie z tym kompem mam po kablu (układ się nie zmienił). Więc podejrzewam problemy ze sterownikami - może... Nie mam pojęcia może ktoś mądrzejszy mógłby mi wyjaśnić co i jak zrobić żeby wszystko działało. Mi już opadły ręce... nie mam już pomysłów i brak mi umiejętności... Mam płytę Asus P5N32-E SLI (lga 775, nf680i SLI) Z góry dzięki za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hello_world Napisano Październik 25, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Październik 25, 2010 dhclient eth0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michell Napisano Październik 25, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 25, 2010 (edytowane) Gdzies to wyczytalem i wpisalem w konsoli ale niestety nie zadzialalo. Moze ktos ma jeszcze jakies pomysly??? A moze cos zle robie....? Próbowalem tez przez setup(w konsoli) cos wykombinowac, ale z równie mizernym skutkiem. Najbardziej zastanawia mnie fakt ze na innym kompie dzialalo wszystko bez zarzutu i od razu. Przyszlo mi jeszcze do glowy to ze podczas instalacji nie wyswietlal zadnych danych o systemie do wyslania - jesli ma to jakies znaczenie. Nikt nie ma juz zadnych pomyslów? Edytowane Listopad 4, 2010 przez michell Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi