dalvitto Napisano Październik 27, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Październik 27, 2010 Zainstalowałem sobie CentOS'a 5.5 i ku mojemu zdziwieniu: #uname -r 2.6.18-194.el5 Hmmm.. stare coś to jajko, czyż nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morsik Napisano Październik 27, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Październik 27, 2010 No a zaktualizowałeś system? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zybex_pl Napisano Październik 27, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Październik 27, 2010 I wystarczy, czego spodziewasz się po poligonie RH ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dalvitto Napisano Październik 27, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 27, 2010 No a zaktualizowałeś system? yum update wykonałem, a ponadto nie ma żadnego jajka nowego w dostępnych aktualizacjach... I wystarczy, czego spodziewasz się po poligonie RH ? Hmmm.. wydaje mi się to BARDZO stare jajko, bo na Debianie używam 2.6.32... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JoleKK Napisano Październik 28, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Październik 28, 2010 Normalne w RH, jajko stare ale poprawki sa downportowane (nie wiem czy to poprawne slowo ) do niego. W tym distro stabilnosc jest na 1 miejscu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hello_world Napisano Październik 28, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Październik 28, 2010 No tak, jak bedziesz miał serwer, który uruchomisz i potem wiele rzeczy inny masz do zrobienia to bedziesz dziekował za centosa z takim jajkiem (czytaj stabilnym, dopracowanym, bezpiecznym) Tak na marginesie to centos 6 bedzie juz z jajkiem 2.6.32 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neometal Napisano Październik 28, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Październik 28, 2010 I wystarczy, czego spodziewasz się po poligonie RH ? CentOS to nie poligon RH, ale system oparty na jego źródłach i mający być z nim kompatybilny. Fedora jest poligonem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dither Napisano Październik 28, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Październik 28, 2010 W stabilnym Debianie jest 2.6.26, dopiero Etch jest 2.6.18. Na serwer jak najbardziej się nadaje, na desktop raczej za stare. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dalvitto Napisano Listopad 6, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 6, 2010 W stabilnym Debianie jest 2.6.26, dopiero Etch jest 2.6.18. Na serwer jak najbardziej sie nadaje, na desktop raczej za stare. Na Desktop galaz testing, który smiem twierdzic jest bardzo stabilny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi