esail Napisano Grudzień 9, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 9, 2010 Jak już jesteśmy przy temacie edytorów, to z mojej strony mogę jeszcze polecić kate i geany. Tego pierwszego używam bardzo często i bardzo sobie cenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Grudzień 9, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 9, 2010 Ja uzywam glównie tego drugiego (geany) i bardzo sobie cenie. Zawsze mozesz zrobic cos jak mój vimacs.sh #!/bin/bash # w nieparzyste dni uzywam Vim, a w parzyste Emacs ;D is_odd(){ # czy dzien jest nieparzysty (( $(date +%e) % 2 )) } if tty -s ; then # uruchomiono interaktywnie, wiec korzystamy z dobrodziejstw terminala if is_odd ; then vim $@ else emacs -nw $@ fi else # brak terminala, wiec otwieramy w X if is_odd ; then gvim $@ else emacs $@ fi fi 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
esail Napisano Grudzień 9, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 9, 2010 Może lepiej z jakimś randomem. To poczucie niewiadomej, co mnie za chwilę spotka. hrhr Pomysł ze skryptem genialny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Grudzień 9, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 9, 2010 Zawsze można dorzucić z 5 edytorków i walnąć im jakiegoś prymitywnego planistę jak to zrobiłem dla siebie: http://jedral.one.pl/2010/11/plan-doskonay.html Ale vimacs miał za zadanie zmusić mnie do nauki, więc nie chciałem przeskakiwać częściej niż raz dziennie. Random był by dobry dla kogoś kto już dobrze zna te narzędzia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi