Skocz do zawartości

Krenel Panic

irkowy

Rekomendowane odpowiedzi

włączam FC3 a ona mi pisze:

<0> Kernel panic: -not syncing: Attempted to kill the idle task!

I podejzewam swoją kartę firewire no ale przcież nie wyrzuce karty, i zostaje mi powrót do mandraka (ale nie chce) chyba ze ma ktoś jakiś pomysł.

W menu botowania wybierałem różne opcje ale nie pomogło, tak że ostatnia moja nadzieja w pomocy.

OK to tak:

Instalka nie poszła, opisywałem to w innym temacie - tu

wyciągałem tą kartę i insalka poszła, jakiś czas używałem komputera bez firewire, potem włożyłem i krach, nie rusza.

Konfiguracja: jeden dysk

Pierwsza partycja - winXp, durga - NTFS, trzecia - fat16, czwarta - FC3 ext3, piąta - swp, wyszystkie partycje dostakowe są częścią partycji rozszerzonej. program rozurchowy - grub w MBR.

Procesor Athlon, chipset VIA k7, dodatkowo DVD i nagrywarka, nie pamiętam jak to teraz wisi, tzn czy nagrywarka lub DVD wiszą na jendej taśmie z dsyskiem - (jak ma to znaczenie to moge sprawdzić). Ta karta firewire to jakis paskudny wynalazek firmy billionton ale za wiele danych o niej nie mam - tania była :).

Po wyjęciu karty poszło, teraz to nie wiem, karta uszkdzona? - ale pod widnowsem działa (prawie dobrze...).

.

No ale żeby wyłączyć kudzu, musze włączyć FC a zęby włączyć FC musze wyjąć .... :).

Po wyłączeniu kudzu (i spowrotem wlożeniu karty) FC działa, tyle dobrego, a jak teraz tą karte uruchomić?

Dzięki za pomoc.