loczek92 Napisano Grudzień 12, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 12, 2010 Od dluzszego czasu ekran mi "wariuje". A dokladnie to miga na czarno i cieniuje fioletowymi barwami (piksele odpowiednich kolorów), jednak gdy poruszam ekranem laptopa to na pare sekund ustaje. Nie dzieje sie to gdy laptop jest swiezo odpalony, wiec nie wiem czy to wina przegrzewania sie karty graficznej czy moze to wina jakichs "kabli". Aktualnie mam fedore, ale jak mielem wczesniej ubuntu to tez tak robilo. Z góry dziekuje za odpowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
esail Napisano Grudzień 13, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 13, 2010 Całkiem możliwe, że to wina przegrzewającego się układu - karty graficznej na przykład. Nie wykluczałbym też pęknięcia taśmy skoro poruszenie laptopem sprawia, że efekt ten ustaje. Jak dla mnie to powód do odwiedzenia serwisu, nie warto czekać. Jaki to laptop i ile go masz? Es. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Heos Napisano Grudzień 13, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 13, 2010 Najlepiej faktycznie iść do serwisu, jeżeli sam masz odwagę to zdejmij przednią obudowę z monitora, na dole powinieneś mieć mały układ elektroniczny (sprawdź czy przewody są dobrze podłączone) i/lub sprawdź przewody podłączone od tyłu do LCD. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
loczek92 Napisano Grudzień 13, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 13, 2010 LENOVO IdeaPad G530 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
esail Napisano Grudzień 13, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 13, 2010 Tez mam lenovo tylko ze y530. Daj do serwisu, sa calkiem sprawni. Mi wymieniali matryce bo badpixele byly, kompa mialem po 5 dniach. Tylko backup zrob bo oni na chama przywracaja system fabryczny, nawet jak nie trzeba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zybex_pl Napisano Grudzień 13, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 13, 2010 uwalona matryca - moja żona w hp dv5 miała podobnie pomagało na chwilę stuknięcie ręką w górną część obudowy ekranu, w moim hp dv 9000 był problem z bga i wariowały ekran, kolory + zwiechy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi