3k_PL Napisano Styczeń 22, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 22, 2011 Na dwóch komputerach zdarzyło mi się że w Thunderbirdzie klikając na "Odebrane" pojawiało mi się tylko puste okno. Czyli nie działał folder przeszukiwania. To samo było z Wysłane, Szkice i Niechciane. Klikając prawym-> właściwości na te ikony pojawia się okno tworzenia nowego folderu wyszukiwania ale nie można w nim nic zrobić, a dokładniej zatwierdzić zmian. W Thunderbirdzie 3.0 nazywało się to Smart Folder, a w 3.1 przemianowali na Unified Folders. Mają one za zadanie pokazać wiadomości z wszystkich kont w jednym miejscu. Jeśli przytrafi Ci się takie coś to przeczytaj. Rozwiązanie: Klikasz prawym na te foldery i -> zmień nazwę. Zmieniasz nazwę dla każdego z nich, zaczną pojawiać się różnie dziwne foldery ale tym się nie przejmuj Po zmienieniu nazwy dla każdego z tych folderów musisz DWA razy zamknąć całkowicie Thunderbirda i go uruchamiać. Po tym powinno działać jak nowe PS. Niestety traci się układ kolumn wewnątrz tych folderów, ale to tylko chwila klikania. Mam nadzieje że oszczędzę komuś godzinkę szukania po necie (A tam i tak nic nie znalazłem), jeśli jest jakieś lepsze rozwiązanie to z chęcią poznam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi