jacek_ Napisano Listopad 21, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 21, 2004 Chciałem przetestować FC3. Pomyślałem, że łatwiej będzie mi ściągnąć obraz płyty DVD, niż 4 obrazy płyt CD. Jest jednak mały problem. Na stronie oficjlanej napisane jest, że obraz płyty DVD ma ponad 4GB. Na serwerze http://sunsite.icm.edu.pl/pub/Linux/fedora...nux/core/3/i386 /iso/ nie ma napisane ile ten plik ma, natomiast na serwerach ftp://ftp.wsisiz.edu.pl/mirror/download.f...a.redhat.com/li nux/core/3/i386/iso/ , ftp://ftp.pbone.net/pub/fedora/pub/fedora...ux/core/3/i386/ iso/ , ftp://ftp.man.poznan.pl/pub/linux/fedora/3/i386/iso/ pliki mają tylko ponad 2GB. Na czym polega różnica? Co ściągać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ati Napisano Listopad 21, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 21, 2004 Sciągnij ta co ma ponad 2 Gb. Ta druga pewnie ze źródłami jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bug Napisano Listopad 21, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 21, 2004 Sciagnij sobie ten pliki cos ponad 2Gb tylko nie zdziw sie jak bedziesz mial problem z instalacja bo w moim przypadku musialem pokolei instalowac wszystkie pakiety, gdyz mialem "zepsute" niektore pakiety. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gufox Napisano Listopad 22, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 22, 2004 a czy obraz plyty jest bootowalny, bo wypalilem obraz fedory dvd i mi przy instalazji jakis blad wywala crc, i ze archiwum jest uncompressin? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dely Napisano Listopad 22, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 22, 2004 Ja ściągałem DVD 2GB z kawałkiem i nie miałem żadnych problemów, płytka jest bootowalna. Później tylko instalacja apt i synaptica oraz aktualizacja pakietów. Śmiga elegancko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuja Napisano Listopad 22, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 22, 2004 ... przy instalazji jakis blad wywala crc, i ze archiwum jest uncompressin? Sprawdziłeś po ściągnięciu md5sum? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gufox Napisano Listopad 23, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 23, 2004 No sprawdzilem wlasnie, i sie nie zgadza jak cholera, to pewnie to, dzieki:) Moze to przez gownianego getrighta bo ten plik byl resumowany kilka razy :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuja Napisano Listopad 23, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 23, 2004 ... Moze to przez gownianego getrighta ... E.....tam... CD1 ściągałem 4 razy, CD2 i CD3 - 3 razy i tylko CD4 - 1 raz. I nie mam Getrighta. Po prostu pech. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AlienJR Napisano Listopad 24, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 24, 2004 ja nigdy nie maielm takich problemow z zadna fedora i ani z cd ani z dvd zawsze gitara grala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_Josh_ Napisano Listopad 24, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 24, 2004 ja nigdy nie maielm takich problemow z zadna fedora i ani z cd ani z dvd Mi po ściągnięciu obrazu FC1 CD2 checksum się zgadzał a po wypaleniu na płytkę już się nie zgadzał i parę pakietów było uszkodzonych, a przynajmniej tak instalator twierdził. A teraz ściągam FC3 DVD iso i mam nadzieję, wszystko będzie ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gufox Napisano Listopad 25, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 25, 2004 sciagnalem po raz koleny dvd.iso nie resumowalem, i sie nie zgadza md5sum, ladne kwiatki :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Listopad 25, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 25, 2004 sciagnalem po raz koleny dvd.iso nie resumowalem, i sie nie zgadza md5sum, ladne kwiatki :/ Niektóre programy mają problemy ze ściąganiem plików większych od 2GB. Polecam używać spatchowanego wgeta (jest np. w updejtach do FC2). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi