siamer Napisano Listopad 22, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 22, 2004 Ostatnio pracuje w trybie tekstowym i mam udostepnione pratycje windowsowe. Moza w trybie tekstowym (kosola) wchodzic do katalogo ktore w nazwie maja spacje np "folder z muzyka" da sie do takiego folderu wejsc ? Wiem ze (_linuks_ → Linux) ORT nie akceptuje spacji w nazwie Ale moze jakos mozna czy nie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miro Napisano Listopad 22, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 22, 2004 Jak używasz "mc" to nie ma problemu, jak chcesz zrobić to ręczenie to do uzupełnienia nazwy wykorzystaj tabulator (np. #cd folder "tutaj tabulator" ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pitbull82 Napisano Listopad 22, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 22, 2004 Tabulator ułatwia pracę, ale można to też zrobić ręcznie, pisząc cd folder\ z\ muzyka Każdą spację maskujemy backslashem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mynus Napisano Listopad 22, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 22, 2004 podawaj nazwe z uzyciem cudzyslowa cd "folder z muzyka" u mnie dziala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radarek Napisano Listopad 22, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 22, 2004 A ja polecam uzywanie bardzo pomocnego klawisza TAB . Zobaczysz jak nazwa jest rozwijana (spacje zamieniane sa na sekwencje unikowe "\ "). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siamer Napisano Listopad 22, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 22, 2004 Dzieki za pomoc Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi