Skocz do zawartości

Poczta Elektroniczna

jms

Rekomendowane odpowiedzi

Szukam pomocy ponieważ z komputera na którym mam zainstalowaną fedorę 14 nie mogę wysłać maila z załącznikiem powyżej 500 kB.

Odbiór poczty działa poprawnie, poprawnie działa wysyłanie z załącznikami do ok. 200 kB.

Natomiast wielokrotne próby wysłania maila z większym załącznikiem nie uda się zarówno przy użyciu Evolution, KMaila, Thunderbirda jak i ze strony przeglądarki internetowej Firefox.

Próby z wysyłki ze strony internetowej Firefoxa kończą się na poleceniu dołączenia załącznika.

Małe załączniki udaje się dołączyć i następnie przesłać, większe zawisają na dołączaniu.

Pocztę mam z neostrady ale nie jest to wina neostrady bo na tym samym łączu wysyłam pocztę z załącznikiem ponad 5 MB komutera z systemem windows vista i to zarówno programem pocztowym jak i ze strony Firefoxa.

Pomoc techniczna Neostrady sądzi że problem tkwi w zadeklarowanym zbyt krótkim czasie połączenia z serwerem SMTP (wysyłania neostrady).

Nie wiem czy mają rację, nie wiem gdzie szukać tego czasu by go ewentualnie zmienić.

Będę wdzięczny za pomoc