goro Napisano Marzec 17, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 17, 2011 witam zastanawiam się jaką wersje fedory wybrać 64 czy 32 bit mam laptopa asus procesor core i wszystko wskazuje na to żeby wybrać 32 bit ale mam 4 giga ramu . gdzies uslyszalem ze można przez jakaś komendą zwiększyć czytanie ramow nie wiem czy to prawda wiec chciałbym się spytać fachowcom jaka wersje mam wybrać na laptopa jesli istnieje taka komenda był bym wdzięczny o jej podanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3k_PL Napisano Marzec 17, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 17, 2011 To nie komenda, a inny kernel. Robi sie to przez yum install kernel-PAE Wiecej masz w tym swiezutkim watku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Mikołaj Napisano Marzec 17, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 17, 2011 jeżeli Twój procesor jest 64-bitowy to instaluj 64 bity, jeżeli nie to 32-bity i kernel-PAE ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi