marcYr Napisano Luty 25, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Luty 25, 2004 ma ktoś pojęcie jak etytować menu pod GNOME 2.4 ? za nic nie mogę dojść - i w sumie nikt nigdzie dokładnie nie wie :/ ... Będe bardzo wdzięczny pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tidnab Napisano Luty 25, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Luty 25, 2004 Usuwac z menu mozna wszystko bez problemu a jak dodawac? A wiec ja to robie tak: w katalogu /usr/share/applnk wystarczy zrobic katalogi o takich samych nazwach jak glowne galezie menu czyli np.: Graphics, Internet a w nich pliki np.: xnview.desktop z zawartoscia: [Desktop Entry] Encoding=UTF-8 Name=XnView GenericName=Graphic Viewer Exec=/usr/local/xnview/xnview.sh Icon=/usr/local/xnview/XnView.png Terminal=0 Type=Application X-KDE-StartupNotify=false i ikonki pojawiaja sie w menu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcYr Napisano Luty 25, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 25, 2004 Usuwac z menu mozna wszystko bez problemu a jak dodawac? A wiec ja to robie tak:w katalogu /usr/share/applnk wystarczy zrobic katalogi o takich samych nazwach jak glowne galezie menu czyli np.: Graphics, Internet a w nich pliki np.: xnview.desktop z zawartoscia: [Desktop Entry] Encoding=UTF-8 Name=XnView GenericName=Graphic Viewer Exec=/usr/local/xnview/xnview.sh Icon=/usr/local/xnview/XnView.png Terminal=0 Type=Application X-KDE-StartupNotify=false i ikonki pojawiaja sie w menu. człowieku jesteś geniuszem! gdzieś ty do tej pory się chował ? ... --- jutro się pobawię - bo dzisiaj już padam ... PS - muszę się jesze dowiedzieć jak wrzucać aplikację bez umieszczania ich w folderach (tak aby były widoczne od razu po kliknięciu w "stopę" , i jak zrobić "swój" folder ...) ale to już jutro ... Wielkie Thx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sparky Napisano Luty 26, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Luty 26, 2004 Moze to sie jeszcze przyda? Sam na dniach tez sie pobawie w edycje menu. http://www.bluethingy.com/linux/rh8menu.html sparky Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcYr Napisano Luty 26, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 26, 2004 Moze to sie jeszcze przyda? Sam na dniach tez sie pobawie w edycje menu. http://www.bluethingy.com/linux/rh8menu.html sparky Thx Już tam byłem -- ale coś nie bardzo szło ... to się odnosi przede wszystkim do GNOME 2.2 - a GNOME 2.4 stawia troszkę "opór" ... ale może się motam :? ... jeszcze popróbuję. Jak byś miał ciekawe wnioski i spostrzeżenia (w związku z "edycją" którą zapowiadasz powyżej ...) zapraszam do czynnej dyskusji :mrgreen: pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi