Scorpion Napisano Listopad 22, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 22, 2004 zresetowalem x window i stalo sie cos niedobrego system nie wstaje w X-ach !! udalo mi sie uruchomic sama konsole i jak chce init 5 uruchomic to mowi ze mdmpd [FAILED] i stoi nie ma opcji pracowac w X-ach czy ktos moze poratowac ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McGiwer Napisano Listopad 22, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 22, 2004 A jak dajesz "startx" to wlaczaja sie X'y? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scorpion Napisano Listopad 22, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 22, 2004 jak daje startx to wlacz sie tylko kde switchdeskiem przechodze z gnome'a na kde bo inaczej mam komunikat: gnome-session error while loading libriares /usr/lib/libgtk-x11-2.0.so.0 system jest ustawiony w tryb init 3 bo inaczej nie wchodzi automatycznie (tylko przy pomocy switchdesk kde i startx) jak przywrocic tego gnome'a ?? i jesli reinstalka gnome'a mnie czeka to co trzeba do niego ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuja Napisano Listopad 22, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 22, 2004 Odznacz w usługach to całe 'mdmpd' Na grzyba Ci to? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scorpion Napisano Listopad 22, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 22, 2004 wiem ze to glupie pytanie, ale jak sie odznacza uslugi w systemie konsolowo ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mynus Napisano Listopad 22, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 22, 2004 mozesz skasowac pliczki w /etc/rc.d/rcX/ gzie X to numer runlevela ale chyba łatwiej użyc programu: ntsysv Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McGiwer Napisano Listopad 26, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 26, 2004 (edytowane) gnome-session error while loading libriares /usr/lib/libgtk-x11-2.0.so.0czy to pojawia sie przy zalogowaniu sie na Gnome? Jesli tak, to poszukaj na forum bo mialem taki sam problem (ale nie pamietam juz dokladnego komunikatu (2 komunikatow)). Podpowiem, ze winny byl prelink. Nie jestem pewien czy to byl taki sam komunikat, chyba jednak nie Edytowane Grudzień 8, 2004 przez McGiwer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scorpion Napisano Listopad 28, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 28, 2004 po klopocie, poszedl reinstall nie wybralem za duzo pakietow i system normalnie "zyje" wiec nie bede sie tym martwil na razie bo jak dla mnie to wyzsza szkola jazdy :/ ale i tak dzieki za pomoc !! )) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi