zybex_pl Napisano Kwiecień 4, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 4, 2011 moja samba z laptopa, na serwerach mam więcej gimnastyki [global] workgroup = LIPOWA server string = Samba Server Version %v netbios name = DUPATOR log file = /var/log/samba/log.%m max log size = 50 security = user passdb backend = tdbsam load printers = yes cups options = raw ;printcap name = /etc/printcap # obtain a list of printers automatically on UNIX System V systems: ;printcap name = lpstat ;printing = cups [homes] comment = Home Directories browseable = no writable = yes ;valid users = %S ;valid users = MYDOMAIN\%S [printers] comment = All Printers path = /var/spool/samba browseable = no guest ok = no writable = no printable = yes Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
simman Napisano Kwiecień 4, 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 4, 2011 moja samba z laptopa, na serwerach mam więcej gimnastyki [global] workgroup = LIPOWA server string = Samba Server Version %v netbios name = DUPATOR log file = /var/log/samba/log.%m max log size = 50 security = user passdb backend = tdbsam load printers = yes cups options = raw ;printcap name = /etc/printcap # obtain a list of printers automatically on UNIX System V systems: ;printcap name = lpstat ;printing = cups [homes] comment = Home Directories browseable = no writable = yes ;valid users = %S ;valid users = MYDOMAIN\%S [printers] comment = All Printers path = /var/spool/samba browseable = no guest ok = no writable = no printable = yes Już sobie poradziłem teraz śmiga mi i user i inni użytkownicy. Zrobiłem profesjonalny Public z podziałem na prace. Warto wiedzieć najpierw co to jest: (zanim zacznie się myśleć o instalacji Samby) Konfiguracja SELinux albo Konfigracja Samba jako PDC (Primary Domain Controler) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zahoryzontem Napisano Kwiecień 4, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 4, 2011 Chyba nie rozumiem.. możesz rozwinąć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
simman Napisano Kwiecień 4, 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 4, 2011 Chyba nie rozumiem.. mozesz rozwinac? Wyslalem Tobie na Twoje konto odpowiedz Czekam na dziekuje. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zahoryzontem Napisano Kwiecień 4, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 4, 2011 No dzięki.. w moim przypadku wystarczuło tylko ustawienie tych pierwszych trzech zmiennych huh... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
simman Napisano Kwiecień 4, 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 4, 2011 No dzięki.. w moim przypadku wystarczuło tylko ustawienie tych pierwszych trzech zmiennych huh... Nie ważne ile linijek ważne że działa Ja też dziękuje wszystkim którzy starali się nam pomóc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi