Gość elektronik Napisano Kwiecień 9, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 9, 2011 Zainstalowałem fedore wersję serwerową na VirtualBox, ale strasznie wolno chodzi i nie wiem co może być tego przyczyną. Ściągnąłem wersję dvd 32 bitową. Konfiguracja VirtualBoxa: pamięć video - 64MB RAM - 1GB obsługa 3D - włączona Mój sprzęt to: AMD Athlon 64 4000+ 2GB RAM Macie jakieś pomysły co może być przyczyną, tak wolnego działania systemu na VirtualBox? Warto się w ogóle bawić na maszynie wirtualnej, czy lepiej zainstalować normalnie system. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reset Napisano Kwiecień 9, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 9, 2011 Gdybys mial wiecej RAMu dzialaloby troche szybciej. U mnie tak sprawdzilo sie ze czysty pingwiny zainstalowany na dysku dziala szybciej niz dzialajacy na virtualboxie lub vmware. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
esail Napisano Kwiecień 9, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 9, 2011 Przydzieliles za duzo ramu jak na ogolna ilosc ktora posiadasz. Daj 512 mega i poeksperymentuj z pamiecia grafiki, na poczatek daj 32 mega. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reset Napisano Kwiecień 9, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 9, 2011 Przydzieliles za duzo ramu jak na ogolna ilosc ktora posiadasz. Daj 512 mega i poeksperymentuj z pamiecia grafiki, na poczatek daj 32 mega. Bardzo mozliwe. Zbyt mala ilosc pamieci dla procesów virtualboxa zamula komputer! Malo kto na o wpadnie, tym bardziej ze panuje stereotyp iz przydziela sie polowe pamieci RAM. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi