ippo Napisano Kwiecień 21, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 21, 2011 Witam, po dłuższym czasie tułania się po różnych systemach operacyjnych doszedłem do wniosku, że Graal nie istnieje A w skrócie - nie mam już czasu na babranie się w systemach, bo komputer to narzędzie a system jest dla mnie a nie odwrotnie. Jestem zatem zadowolonym użytkownikiem Minta, na którym pięknie działa mi praktycznie wszystko. A ponieważ dołożyłem ramu do mojego lapka, postanowiłem sprawdzić, co słychać w Fedorze Moja przygoda z kapeluszem zakończyła się gdzieś koło 9 czy 10 wersji, ze względu na niedobory ramu. Zainstalowałem sobie zatem F14 jako drugi system i w pierwszej chwili byłem zachwycony - przyjemna szata graficzna, uruchomienie internetu via gprs via bluetooth to 3 kliknięcia w network managerze.... Bajka. Dziś jednak chciałem uzupełnić podstawową instalację o kilka pożytecznych dodatków jak java, flash, kodeki itp. Pierwsza sprawa - klikam za javą i dostaję komunikat: /tmp/SuSfmiCb.bin.part could not be saved, because an unknown error occurred. Try saving to a different location. Próbuję zmienić folder pobierania z domyślnego na wskazany przez użytkownika. Bez efektu. Firefox nie reaguje, nawet nie pamięta, co klikałem. Chciałem spolszczyć firefoksa - odpalam managera pakietów, chcę poszukać dodatków do firefoksa ale system nie ma dla mnie czasu: Oczekiwanie w kolejce Cholera, o co tu chodzi? Chciałem zamienić amatorskiego Minta na profesjonalną Fedorę a tu zonk... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość krzychor Napisano Kwiecień 21, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 21, 2011 "Linux to system, w którym szukasz rozwiązania problemu, przy czym poznajesz 1000 innych problemów niedorozwiązania" - lol, święte słowa. Ale ja to lubie i mam na to czas:D. Co do problemu to Ci niestety nie pomoge, ale pisze, bo musze zaprzeczyć słowom w tytule - fedora to super system (mam 13 i sie przykladam do aktualizacji do 14). Mam dłuższy czas i większych problemów nie zaznałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ippo Napisano Kwiecień 21, 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 21, 2011 Mnie sie fedorka podoba i kiedys pewnie bym przy niej pozostal ale sprzet nie nadazal. Podrasowalem sprzet, zainstalowalem F14 i nie wywalilem z dysku w piguly tylko pytam, o so chozi? bo licze, ze problemy mina. A tytul ma byc chwytliwy (marketing). Edyta: Moje dotychczasowe problemy rozwiazal reboot Firefox gada po polsku i java sie sciagnela! Alleluja!! I do przodu!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi