wookash_x Napisano Listopad 23, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 23, 2004 Witam Mam problem w odtwarzaniu filmów dvd pod mplayerem w opcjach próbowałem juz wszystkich mozliwosci: /dev/dvd /dev/cdrom1 (tak mialem w fc2) /dev/cdwriter /dev/hdc i za każdym razem nie widzi urzadzenia, w czym może być problem? dodam że mam fc3 i MPlayer 1.0pre4-RPM-3.2.2 jako napedu dvd uzywam nagrywarki dvd, mam jeszcze ddatkowo nagrywarke cd pozdro: wookash_x Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekz Napisano Listopad 23, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 23, 2004 zobacz co masz w katalogu /media tam w fc3 znajduje sie cdrom,dvd,cdrw ja zrobilem tak zeby co chwile nie zmieniac ustawien w mplayerze bo uzywam fc2 i fc3 utworzylem link symboliczny w katalogu /dev do /media/cdrom ln -s /media/cdrom /dev/dvd ln -s /media/cdrom /dev/cdrom to pozwolilo mi bez problemow uzywac fc2 i fc3 oraz rh9 bez zmiany ustawien mplayera ale mozna od razu zmienic ustawienia w mplayerze zeby widzial odpowiednie urzadzenia w katalogu /media mam nadzieje ze nic nie nagmatwalem ale nie mam talentu do zwiezlych odpowiedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wookash_x Napisano Listopad 23, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 23, 2004 dzieki poskutkowało pozdro: wookash_x Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi