Venger Napisano Listopad 24, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 24, 2004 Grzebię i grzebię i nic nie mogę znalexć 1. Próbuję w FC 3 wybrać program pocztowy. Zależy mi na tym by po uruchomieniu można go było zwinąć do ikonki w trayu (a nie do paska) i coby sobie sprawdzł pocztę co jakiś czas powiadamiająć o nowej. Czy Balsa, Sylphed lub Evolution ma takie coś Nie mogę w zadnym z nich w opcjach znaleźć. A może to się jakoś inaczej robi, innym programem z distro. 2. Jak w Konquerorze i Mozilli (Firefox) wyczyścić listę ston wpisywaną w pasek adresu??? Historię znalazłem a tego nie widzę nigdzie. Thx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mynus Napisano Listopad 24, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 24, 2004 ad 1. mozesz uzyc innego programu sprawdzajacego poczte, a innego uzywac do odbioru np: ja uzywam do poczty thunderbirda, natomiast na pulpicie mam them karamby sprawdzajacy poczte (uzywa skrypcika w perlu), oprocz tego jest tez program korn (sprawdza poczte i jest dokuje sie na trayu) ad 2. nie wiem, jakos to sie robiło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dely Napisano Listopad 25, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 25, 2004 ad. 1 Używam tego samego sposobu co mynus, polecam. ad. 2 Opcje -> "zakładka prywatność" -> Histora (wyczyść historię). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Venger Napisano Listopad 25, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 25, 2004 1. A pod Gnomem Karamba będzie chodziła? 2. Dzięki - To chyba Mozilla a w Konquerorze?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mynus Napisano Listopad 25, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 25, 2004 pod gnoma jest gdesklets (czy jak to tam sie pisze, i tez ma themy do sprawdzania poczty) http://gdesklets.gnomedesktop.org/categori...sub_app_list=30 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek19 Napisano Listopad 25, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 25, 2004 czemu aMule i Kadu nie zwijaja mi sie do traya\. czasami po uruchomieniu ikonki tych programow wyskakuja nad ikona komputer (lewy gorny rog ekranu) a czasami (_wogole_ → w ogóle) ORT sie nie pojawiaja ((( pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Listopad 26, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 26, 2004 czasami po uruchomieniu ikonki tych programow wyskakuja nad ikona komputer (lewy gorny rog ekranu) a czasami (_wogole_ → w ogóle) ORT sie nie pojawiaja ((( Z tego co wiem, to tacka (tray) ładuje się za późno, więc niektóre aplikacje nie maja gdzie wsadzić swojej ikonki. W KDE nie mam tego problemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek19 Napisano Listopad 26, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 26, 2004 a mozna ten problem jakos rozwiazac?? moze uaktualnic jakis pakiet albo cos?? tylko nie proponujcie zmiany na kde pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Listopad 26, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 26, 2004 a mozna ten problem jakos rozwiazac?? Nie wiem, nie używam Gnome :-) Może ktoś kto tu zagląda znalazł rozwiązanie i się podzieli ;-) Ewentualnie zapytaj Pana Gógla. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mynus Napisano Listopad 26, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 26, 2004 moze sprobuj ladowac programy przez jakis skrypick, w tkorym umiescisz wczesnij polecenie delay? moze to wystarczy na to aby tray sie zaladowal a reszta uruchomi sie po tym opuznieniu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek19 Napisano Listopad 26, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 26, 2004 nie potrafie napisac skryptu... wiec jak bys mogl mi jakis przykladzik podac to bym byl bardzo wdzieczny. i co dalej (_wogole_ → w ogóle) ORT musial bym z takim napisanym skryptem zrobic - gdzie go umiescic?? pozdro --- faktycznie problem polegal na tym ze tray ladowal sie pozniej niz programy uruchamianie przy starcie. i faktycznie pomoglo napisanie skryptu i umieszczenie go w autostarcie. #!/bin/bash sleep 50 kadu to samo mozna zrobic z innymi programmi. hehe teraz dziala pieknie.. pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi