Skocz do zawartości

1.zwijanie Do Traya 2. Pasek Adresu

Venger

Rekomendowane odpowiedzi

Grzebię i grzebię i nic nie mogę znalexć

1. Próbuję w FC 3 wybrać program pocztowy. Zależy mi na tym by po uruchomieniu można go było zwinąć do ikonki w trayu (a nie do paska) i coby sobie sprawdzł pocztę co jakiś czas powiadamiająć o nowej. Czy Balsa, Sylphed lub Evolution ma takie coś Nie mogę w zadnym z nich w opcjach znaleźć.

A może to się jakoś inaczej robi, innym programem z distro.

2. Jak w Konquerorze i Mozilli (Firefox) wyczyścić listę ston wpisywaną w pasek adresu??? Historię znalazłem a tego nie widzę nigdzie.

Thx

ad 1.

mozesz uzyc innego programu sprawdzajacego poczte, a innego uzywac do odbioru np:

ja uzywam do poczty thunderbirda, natomiast na pulpicie mam them karamby sprawdzajacy poczte (uzywa skrypcika w perlu), oprocz tego jest tez program korn (sprawdza poczte i jest dokuje sie na trayu)

ad 2.

nie wiem, jakos to sie robiło :P

czasami po uruchomieniu ikonki tych programow wyskakuja nad ikona komputer (lewy gorny rog ekranu) a czasami (_wogole_ → w ogóle) ORT sie nie pojawiaja :((((

Z tego co wiem, to tacka (tray) ładuje się za późno, więc niektóre aplikacje nie maja gdzie wsadzić swojej ikonki. W KDE nie mam tego problemu :P

nie potrafie napisac skryptu... wiec jak bys mogl mi jakis przykladzik podac to bym byl bardzo wdzieczny. i co dalej (_wogole_ → w ogóle) ORT musial bym z takim napisanym skryptem zrobic - gdzie go umiescic??

pozdro

---

faktycznie problem polegal na tym ze tray ladowal sie pozniej niz programy uruchamianie przy starcie. i faktycznie pomoglo napisanie skryptu i umieszczenie go w autostarcie.

#!/bin/bash
sleep 50
kadu

to samo mozna zrobic z innymi programmi.

hehe teraz dziala pieknie..

pozdro

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...