Skocz do zawartości

Realtek Rtl8187L Wifi Driver

MC'

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Nie używałem od nowości takiego ficzera jak wifi na swoim dektopie bo miałem kabelek i mi wystarczał. Ostatnio starałem się uruchomić wifi ale hmm nie mam z tym doswiadczenia a out of the box nie działa. tzn wygląda to tak:

$ iwconfig                                                                                      
lo        no wireless extensions.                                                                                                            

eth0      no wireless extensions.                                                                                                            

eth1      no wireless extensions.                                                                                                            

wlan0     IEEE 802.11bg  Mode:Managed  Access Point: Not-Associated                                                                          
         Tx-Power=20 dBm                                                                                                                    
         Retry  long limit:7   RTS thr:off   Fragment thr:off                                                                               
         Power Management:off                                                                                                               

vboxnet0  no wireless extensions.           

Sama MoBo jest dosć wybajrzona bo mogę z tego zrobić AP ale zależy mi tylko i wyłącznie na WiFi klienckim.

Co mogę zrobić by ruszyć to ustrojstwo?