Skocz do zawartości

[Solved] Fedora 15 Ati

Subaru

Rekomendowane odpowiedzi

Pod 2.6.40 w dniu zakładania tematu paczek Catalyst nie było, acz mogę na upartego dzisiaj lub jutro spróbować jeszcze raz z akmod, a nóż widelec coś się zadzieje...

Powiem szczerze nie mogę znaleźć informacji w sprawie KMS po za poradnikami dla Debiana, które nie pokrywają się z Fedorą zbytnio

Spróbuję dzisiaj jeszcze raz z kmod-catalyst oraz akmod-catalyst, tym bardziej, że jest już paczka dla najnowszego Kernela, a nóż się samo naprawi? B)

Postaram się na dzisiaj zaraportować czy coś się w sprawie zmieniło

• 1 month later...

Nie wiem czy problem rozwiazany ale umnie sytulacja byla dokladnie ta sama. Pomoglo rozwiazanie dla karnelu "PAE" 2.6.40.6-0.fc15.i686.PAE karta Ati RadeonHD

su
yum reinstall mesa-libGL

su
yum update kernel

robimy reboot systemu

su -
rpm -Uvh  http://download1.rpmfusion.org/free/fedora/rpmfusion-free-release-stable.noarch.rpm   http://download1.rpmfusion.org/nonfree/fedora/rpmfusion-nonfree-release-stable.noarch.rpm
yum install kmod-catalyst-PAE xorg-x11-drv-catalyst-libs.i686 xorg-x11-drv-catalyst

ponowny reboot systemu

... i powinno dzialac.

Edytowane przez WalDo
Boże spuść bombę... na tę "sytuŁację"

• 1 month later...

Przeinstalowywałem catalyst'y i libsy po 50 razy czyszcząc różne sekcje i nie dawało rady, nie używam Kernela PAE i szczerze mówiąc nie wiem czy mogę/powinienem :P

Problem nie tyle został rozwiązany co ominięty, postawiłem nową Fedorę 16 jak tylko upewniłem się, że są dla niej Catalysty i wszystko działa jak należy...tzn. nie muszę klepać init 3 i potem startować X'ów ręcznie...chociaż tyle

Temat chyba można zamknąć jeśli byłaby potrzeba

Pozdrawiam

Subaru

P.S. - Przepraszam, że tak późno odpowiedź daję

• 2 weeks later...

Czesc, mam pewien problem z fedora 15. Otóz podczas uruchamiania systemu zanim zaladuje sie pulpit przez chwile mój ekran jest caly w kolorowych pikselkach. Mój komputer to hp probook 6550b z karta ati 540v. Nie instalowalem zadnych sterowników, a moze powinienem? Z góry dzieki i pozdrawiam.

Nie podpinaj sie pod cudze watki. Masz problem, zalóz wlasny. //Sorror

Edytowane przez Sorror