adam_993 Napisano Sierpień 5, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 5, 2011 Cześć! Przeglądanie plików pdf w oknie przeglądarki jest bardzo wygodne, chciałbym z tego korzystać na Fedorze 14, 32-bitowej zainstalowanej "z dysku twardego" z nośnika DVD. Kiedyś używałem do tego mozpluggera, wszystko działało. Z czasem przestało to działać, poszukałem trochę informacji. Dodałem xpdf i o dziwo działało. Teraz nic nie działa, nawet z mozpluggerem i Evince. Przy "otwieraniu" pdfa jest tylko biały ekran, nic się nie dzieje. Gdy w ustawieniach zmienię otwieranie pdf w evince czy xpdf, to niby działa, tyle że plik normalnie się pobiera i otwiera w nowym oknie (praktycznie równie dobrze mógłbym zaznaczyć opcję by Firefox pytał co robić z tym plikiem i ręcznie otwierał). Jedyne co działa, to czytnik PDF od Adobe (o zgrozo!), ale nie mam ochoty z niego korzystać, wolę coś lżejszego. Wklejka zawartości /etc/mozpluggerc: http://wklej.org/id/572687/ Wygląda na to że jest OK, ale jednak Wie ktoś jak zmusić mozpluggera do działania? Używam FF 3.6 (oficjalny z repo), sprawdzałem też FF5 z zewnętrznego repozytorium. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano Sierpień 7, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 7, 2011 Spróbuj skojarzyć pliki *.pdf z aplikacją np. foxit reader. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alkuzad Napisano Sierpień 7, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 7, 2011 U mnie dziala no problemo; [dawid@DELL ~]$ rpm -qa | grep evince evince-libs-3.0.2-1.fc15.i686 evince-3.0.2-1.fc15.i686 [dawid@DELL ~]$ rpm -qa | grep mozplugger mozplugger-1.14.2-1.fc15.i686 [dawid@DELL ~]$ Wszystko z repo fedory. A w pliku /etc/mozpluggerrc: application/pdf:pdf:PDF file application/x-pdf:pdf:PDF file text/pdf:pdf:PDF file text/x-pdf:pdf:PDF file ACROREAD() repeat noisy swallow(kpdf) fill: kpdf "$file" repeat noisy swallow(Xpdf) fill: xpdf -g +9000+9000 "$file" repeat noisy swallow(okular) fill: okular "$file" #repeat noisy swallow(epdfview) fill: epdfview "$file" #GV() repeat noisy swallow(evince) fill: evince "$file" #repeat noisy fill exits: evince "$file" edited: Funkcja GV blokuje wpisywanie czegokolwiek w pasek adresu ... Dziwne ale nie wiem o co kaman. Z GV() evince laduje sie ladniej bez bugow graficznych ale ... Edit2: https://www.mozdev.org/bugs/show_bug.cgi?id=23696 czy to nie ten sam bug ? Tam ktos powiedzial ze nspluginwrapper cos chrzani. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam_993 Napisano Sierpień 7, 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 7, 2011 Hmm postanowiłem sprawdzić pierwszą lepszą przeglądarkę czy tam jest OK, przypomniała mi się Epiphany. I tam działa dobrze, przynajmniej na tyle że mogę przeglądać pdf w oknie przeglądarki. Co prawda otwiera się nowe okno z zawartością pdfa, ale lepiej. BTW: PCLinuxOS ma mozpluggera domyślnie, i to na dodatek działającego 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sadam36 Napisano Sierpień 7, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 7, 2011 Jeśli już mowa o innych przeglądarkach to chrome ma wbudowany czytnik pdf, działa bardzo dobrze, mogę polecić. Chociaż raczej nikt nie będzie zmieniał przeglądarki dla jednej funkcji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi