Stasiu_niggas Napisano Listopad 25, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 25, 2004 Czy ktoś by mógł zamieścić instrukcje instalacji sterowników karty graficznej do Fedorki 3?? Bo nie mogę sobie z tym poradzić a chciałem pograć w ET :rolleyes : z góry dzięki pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ati Napisano Listopad 25, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 25, 2004 Czy ktoś by mógł zamieścić instrukcje instalacji sterowników karty graficznej do Fedorki 3?? Bo nie mogę sobie z tym poradzić a chciałem pograć w ET :rolleyes : z góry dzięki pozdrawiam A jakiej karty !!??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stasiu_niggas Napisano Listopad 25, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 25, 2004 Mam GeForce`a 2 MX/MX 400 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AlienJR Napisano Listopad 25, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 25, 2004 Nie instalowalem pod fedora sterow, bo nie bylo mi to potrzebne... ale czy to nie jest kwestia instalacji (_rpm'a_ → RPM-a) ORT ?? Nie wiem.. w kazdym razie sporo tego na forum bylo... i to instrukcje juz do wszystkich trzech wersji fedory... Pamietam cos o zmianie wpisu 'nvidia' na 'nv' ale to chyba dotyczy orginalnych sterow... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolly444 Napisano Listopad 25, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 25, 2004 Mam GeForce`a 2 MX/MX 400 ze strony www.nvidia.com sciągnij stery nvidi, po kolei jak bedziesz miał sciągniety ustaw mu prawa rwx, potem wyedytuj /etc/X11/xorg.conf Usuń linijkę Load "dri" zmień wpis Driver "nv" na "nvidia" otwórz terminal, wpisz telinit 3, zaloguj się jako root, znajdź plik driver`ów ./NVIDIA-Linux-x86-1.0-6629-pkg1.run <------- uruchomi się instalator zainstaluje drivery, po zakończonej instalacji wpisz telinit 5 juz od tej chwili możesz się cieszyć nowymi sterami do nvidi, ps ostatnio miałem problemy z gf 2 mx400 pod fedorą 3 (_wogóle_ → w ogóle) ORT nie chciał zainstalować driver`ów tzn zamroził się . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AlienJR Napisano Listopad 26, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 26, 2004 poczekajcie na (_rpma_ → RPM-a) ORT livny.. (dla niecierpliwych: gajownik gdzies wczesniej podawal gdzie leza testowe.. ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuja Napisano Listopad 26, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 26, 2004 Tutaj są Wystarczy zainstalować jednocześnie kernel-module i nvidia- glx. I TO WSZYSTKO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roback Napisano Listopad 26, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 26, 2004 A ja polecam dokument jak zainstalować stery nvidia dla fedora core 3 Wszystko co trzeba na ten temat i parę innych rzeczy. Ot instalacja FC3 dla ludzi (_acha_ → aha) ORT! Polecam jednak instalować stery prosto od nvidii - im mniej pośredników od programisty do uzytkownika tym lepiej IMHO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zayl Napisano Grudzień 10, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 10, 2004 No super... ale ja mam 9550 radka i niemoge za zadne pieniadze dostac ani sterow ani nic.... a glupie ati niedaje sterow do x.org Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi