Qiee Napisano Listopad 25, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 25, 2004 Witam wszystkich, Chodzi mi o to czy za pomoca polecenia startx można ustawic rozdzielczść z jaką uruchomi mi się środowisko graficzne. Jeżeli nie to czy jest inna metoda na uruchomienie "iksów" w niskiej rozdzielczości, od razu mówie że w systemie nie mam żadnych praw modyfikowania jakichkolwiek plików konfiguracyjnych, moge operować (modyfikować) tylko w swoim katalogu domowym. (grupa users) Z góry dziękuję za wszelkie odpowiedzi. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McGiwer Napisano Listopad 26, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 26, 2004 Wszystko masz napisane w "man startx". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roback Napisano Listopad 27, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 27, 2004 Co do parametrów szczegółowych to polecam gÓgla. A jeśli chodzi o zmianę rozdzielczości, to zawcze możesz zastosować CTRL+ALT+(plus numeryczny) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi