3k_PL Napisano Listopad 10, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 10, 2011 Nowe wersje Wine HQ mają niekompatybilny driver dźwięku z poprzednimi, zatem w Fedora 16 należy uruchomić: wine regediti w sekcji: HKEY_CURRENT_USER\Software\Wine\Driversusunąć wpis Audio. Jeśli ktoś ma katalog wine w innym miejscu to uruchamiamy: env WINEPREFIX="/sciezka/do/katalogu/wine" wine regedit 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pinoteres Napisano Grudzień 1, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 1, 2011 Usunąłem wpis Audio, i dzięki temu zaczął mi działać dźwięk w jego teście na wincfg, ... i tylko tam - przy uruchamianiu aplikacji na konsolę z reguły leci err:mmdevapi:DllGetClassObject Driver initialization failed err:ole:apartment_getclassobject DllGetClassObject returned error 0x80004005 err:ole:CoGetClassObject no class object {bcde0395-e52f-467c-8e3d-c4579291692e} could be created for context 0x1 po czym wyskakują komunikaty o problemach z dźwiękiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3k_PL Napisano Grudzień 2, 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 2, 2011 (edytowane) A na "nowym"/"golym" configu WINE HQ? czyli: env WINEPREFIX="/home/$USER/goleWine" sciezka\do\aplikacji Czy na kazdej aplikacji sie tak dzieje? --- Edit Wlasnie zauwazylem ze i u mnie przestal chodzic dzwiek w WINE HQ, byla jakas aktualizacja jakis czas temu chyba. Przy okazji dostaje fajny komunikat: fixme:alsa:AudioClient_GetMixFormat Don't know what to do with 32 channels, pretending there's only 2 channels fixme:alsa:AudioClient_GetMixFormat Don't know what to do with 10000 channels, pretending there's only 2 channels Niezlej karty dzwiekowej sie dorobilem ----- Edit2 Jest cos. Cos czego jeszcze nie rozumiem, ale to rozgryze. Dostaje dokladnie taki sam komunikat jak Ty, ale we wlasnym "srodowisku graficznym", w przeciwienstwie do sytuacji gdy uruchamiam wine w srodowisku xfce4. Zatem to ma jakis zwiazek z alsa i pulse i chyba zawartoscia /etc/pulse/default.pa. W tym wlasnym srodowisku dzwiek zawsze mialem, ale po aktualizacji wine nie mam go w aplikacjach win32. Edytowane Grudzień 13, 2011 przez 3k_PL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi