JoleKK Napisano Grudzień 16, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 16, 2011 Przy nvidii rozdzielczość dla plymouth i terminala trzeba załatwiać po staremu: vga=0x318. Działa komuś w takim ustawieniu? Czyli kmod-nvidia i dopisana rozdziałka "po staremu" lub "po nowemu"? Mi za nic nie chce i konsola wygląda koszmarnie. Może ktoś to jakoś obszedł? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pienia Napisano Grudzień 16, 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 16, 2011 Działa komuś w takim ustawieniu? Czyli kmod-nvidia i dopisana rozdziałka "po staremu" lub "po nowemu"? Mi za nic nie chce i konsola wygląda koszmarnie. Może ktoś to jakoś obszedł? A próbowałeś takiej konfiguracji (podawałem już ją w jednym z powyższych postów jako działającą u mnie po nowemu na NVIDIA): GRUB_TIMEOUT=5 GRUB_DISTRIBUTOR="Fedora" GRUB_SAVEDEFAULT=true GRUB_GFXMODE=1680x1050x32 GRUB_GFXPAYLOAD_LINUX=1680x1050x32 GRUB_TERMINAL=gfxterm GRUB_BACKGROUND=/usr/share/backgrounds/verne/default/normalish/verne.png GRUB_FONT=/boot/grub2/unicode.pf2 GRUB_CMDLINE_LINUX="rd.md=0 rd.lvm=0 rd.dm=0 quiet SYSFONT=latarcyrheb-sun16 rhgb rd.luks=0 LANG=pl_PL.UTF-8 KEYTABLE=pl2 rd.driver.blacklist=nouveau nouveau.modeset=0" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JoleKK Napisano Grudzień 16, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 16, 2011 Tak, oczywiscie wpierw przetestowalem to co pisales. Jedyna róznica u mnie, to inna rozdzielczosc - 1280x800, reszta przekopiowana. Update: Przepraszam za klopot, ide mocna kawe zrobic. Jak pisalem mam 1280x800, a w jednym miejscu wpisalem 1280x1024 i takiego czeskiego bledu nie moglem znalezc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi