skopek Napisano Listopad 27, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 27, 2004 Jestem bardzo i to bardzo poczatkujacym uzytkowniekiem (_linuxa_ → Linuksa) ORT fedory 3, poniewaz uzywam tego systemu od 5 dni i po aktualizacj wystapily problemy z "eggcups" i "gnome-volume-manager" (dwa bledy). Tapeta i ikony znikly tak jakos. Aplikacja "eggcups" nieoczekiwanie zakonczyla dzialanie. Aplikacja "gnome-volume-manager" nieoczekiwanie zakonczyła dzialanie. (_niewiem_ → nie wiem) ORT jak to zrobic, moze ktos pisal o tym ale ja jestem zbyt tepy z tego systemu zeby to zrobic i potrzebuje dobrego opisu co i jak. Nigdy wczesniej nie mialem stycznosci z linuxem, dlatego mam dwa sytemy jak coś by się stalo. Za wszelka pomoc bede ogromnie wdzieczny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przem Napisano Listopad 27, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 27, 2004 Wczoraj miałem ten sam błąd niby juz sie go pozbyłem ale nie do końca zaistalowalem oba pakiety jeszcze raz rpm -Uvh --force nazwa-pakiety.rpm ale to nie usunęło wszystkich dolegliwości nie pojawiły sie jeszcze ikonki pulpitu nie można używać prawego przycisku myszki nie wyswietla tapety nie można otworzyć przegladarki plików nie dziła xmms i dzwięk niby błędów nie ma a system nie w pełni sprawny dodatkowo zawiesza sie proces haldeamon jakby ktos znał rozwiązanie to prosze o pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Listopad 27, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 27, 2004 rpm -Uvh --force nazwa-pakiety.rpm Nie powinno używać się --force. Lepiej zrobić to tak rpm -Uvh *.rpm --replacefiles --replacepkgs jakby ktos znał rozwiązanie to prosze o pomoc touch /var/lib/misc/prelink.force && /etc/cron.daily/prelink Winny jest prelink - niezlinkował poprawnie wszystkich binarek i bibliotek. W updates-testing jest już poprawiona wersja. https://bugzilla.redhat.com/bugzilla/show_b...g.cgi?id=140081 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przem Napisano Listopad 27, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 27, 2004 gajownik dzieki wielkie touch /var/lib/misc/prelink.force && /etc/cron.daily/prelink rozwiązało wszystkie problemy dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skopek Napisano Listopad 28, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 28, 2004 Dzięki wielkie wam wszystkim za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi