Skocz do zawartości

Menu Kontekstowe Na Belce Fedory

vermer

Rekomendowane odpowiedzi

Dzis w fedorze zaobserwowalem dziwne zjawisko jak klikam gdziekolwiek w belke okna prawym przyciskiem chcac wywolac menu kontekstowe to menu pojawia mi sie gdzies indziej na górze ekranu czy ktos moze wie jak to zresetowac zmienic albo cos z tym zrobic poniewaz jest to potwornie irytujace.

Dziś w fedorze zaobserwowałem dziwne zjawisko jak klikam gdziekolwiek w belkę okna prawym przyciskiem chcąc wywołać menu kontekstowe to menu pojawia mi się gdzieś indziej na górze ekranu czy ktoś może wie jak to zresetować zmienić albo coś z tym zrobić ponieważ jest to potwornie irytujące.

W celu odpowiedzi na twoje pytanie przyda się kilka informacji:

Jaka Fedora?

Jak architektura?

Jaki środowisko graficzne? (Gnome, KDE, LXDE, XFCE)

Może jeszcze specyfikacja komputera (głównie karta graficzna)

Fedora 16 x64

Problem wystepuje w KDE, a co do laptopa jest to Lenovo G550 z gf 105m tego wczesniej nie, bylo stalo sie to dzis ale o dziwo wywalilem fedore zainstalowalem jescze raz a problem ciagle sie pojawia :/

Nie moge screana dac poniewaz jak jest menu kontekstowe odpalone to nie moge akowego zrobic

No tak nie wpadlem na to:)

zrzutekranu2jq.th.png

Uploaded with ImageShack.us

zrzutekranu3u.th.png

Uploaded with ImageShack.us

Jak widac klikalem na panel a okno otwiera sie na górze i to jest przesuniecie o jakis staly wektor poniewaz jak widac na pierwszym i drugim obrazku odleglosc pomiedzy kursorem a menu jest mniej wiecej chyba taka sama nie dolaczylo mi kursora chociaz zaznaczylem zeby.