Skocz do zawartości

Problem Z Portami Usb

coyote

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

proszę o pomoc, bo mam problem z portami USB. Gdy podłączę urządzenie, zwykle nie działa. Jest zasilane, bo świeci się dioda, ale nie jest widziane przez system. Gdy wchodzę w konsolę, ciągle pojawia mi się taki spam:

hub 2-0:1.0: connect-debounce failed, port 2 disabled
hub 2-0:1.0: connect-debounce failed, port 3 disabled
hub 2-0:1.0: connect-debounce failed, port 4 disabled
hub 2-0:1.0: connect-debounce failed, port 2 disabled

i tak w kółko. Mam internet z Orange, modem Huawei dodatkowo z kartą microSD. Gdy go włożę w gniazdo, to po parunastu minutach (normalnie po kilku sekundach) czasem jest widziany jako modem i mam internet, ale system w ogóle nie widzi go jako dysku.

Aktualizowałem Fedorę 16 kilka dni temu i wszystko dobrze działało, nie mogę powiedzieć, że się zepsuło zaraz po aktualizacji. Dzisiaj też zaktualizowałem, ale nie pomogło. Próbowałem uruchamiać ze starszą wersją jądra, na której wcześniej było ok, ale problem wciąż występuje. Występuje nawet, gdy uruchamiam Fedorę 15 z LiveCD. Modem jest sprawny, u współlokatora na Win7 działa ok. U mnie na żadnym porcie USB nie widać też myszki, pendrive'a.

Szukałem w internecie, nie znalazłem żadnego rozwiązania problemu, a widzę, że jest dość częsty. Poproszę o instrukcje jakie informacje powinienem tu jeszcze wkleić, bo jestem początkujący.

• 6 months later...