Piotr1 Napisano Styczeń 1, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 1, 2012 Witam, Jestem nowym użytkownikiem Fedory i po instalacji(mam zainstalowanego również Windows) przy włączaniu komputera mam wpisy: Fedora (3.1.6-1.fc16.x86_64) Fedora Linux, with Linux 3.1.0-7.fc16.x86_64 Fedora Linux, with Linux 3.1.0-7.fc16.x86_64 (recovery mode) Windows 7 Nie rozumiem dwóch pierwszych wpisów. Który uruchamia Fedorę? Czy można któryś z dwóch pierwszych wpisów usunąć z GRUB? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slabypingwin Napisano Styczeń 1, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 1, 2012 F 16 uruchamiaj z pierwszego wpisu . Oznacza on nazwę zaktualizowanego jądra systemu . Wpis nr 2 oznacza te jądro które masz przy pierwszym uruchomieniu świeżo postawionego systemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr1 Napisano Styczeń 1, 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 1, 2012 Czyli drugą linijkę -> Fedora Linux, with Linux 3.1.0-7.fc16.x86_64 <- mogę wykasować z pliku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slabypingwin Napisano Styczeń 1, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 1, 2012 Możesz wykasować , ale ja bym tego nie robił . W razie problemów z uruchomieniem systemu z najnowszym jądrem można się ratować uruchamianiem go z pierwotnego jądra . Zauważ że w linijce nr 3 jest recovery mode Lepiej tego nie usuwać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr1 Napisano Styczeń 1, 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 1, 2012 Dziękuję za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi