butek Napisano Listopad 27, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 27, 2004 Aby Neo działała z automatu wpisujemy w /etc/init.d/rc.local /usr/local/sbin/stopadsl /usr/local/sbin/eaglectrl -w /usr/local/sbin/startadsl (dodać pustą lnię na końcu) U mnie to działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAREK WL. Napisano Listopad 28, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 28, 2004 Ja mam core1 i sama instalacja steru eagle-1.9.8 tar.bz2 wystarczy aby neo startowała wraz ze startem systemu. Takie linijki jak podajesz to dopisywałem w auroxie 9.3.1 aby uzyskac autostartneo Pozdrówko DAREK PS; Instalacja modemu sagem w fedorze core1 i auroxie jest bardzo łatwa, nie wiem skad tyle postów z problemami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shimonic Napisano Styczeń 19, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 19, 2005 Aby Neo działała z automatu wpisujemy w /etc/init.d/rc.local /usr/local/sbin/stopadsl /usr/local/sbin/eaglectrl -w /usr/local/sbin/startadsl (dodać pustą lnię na końcu) U mnie to działa Problem w tym, że w FC3 nie mam tego pliku :/ Co mam zrobić - zwykły użytkownik nadal nie moze sie łaczyć z netem i przy starcie nie jest automatycznie łączona :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patpi Napisano Styczeń 20, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 20, 2005 Problem w tym, że w FC3 nie mam tego pliku :/ Co mam zrobić - zwykły użytkownik nadal nie moze sie łaczyć z netem i przy starcie nie jest automatycznie łączona :shock: Ja zrobiłem tak: w katalog /etc mam plik rc.local, nie pamiętam czy go stworzyłem czy juz tam był, w nim mam wpisane kilka programow które chce aby były odpalane przy starcie, min: /usr/sbin/startadsl PS.Korzystam z eagle-usb.2.0, jezeli masz inne sterowniki to katalog ze startadsl moze się róznic Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shimonic Napisano Styczeń 20, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 20, 2005 A co tam - spróbuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ven2ra Napisano Styczeń 20, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 20, 2005 Witam. Jestem zupełnie pocątkujący, choć jakiś czas używałem Linux Mandrake 10.0. Mam problem z neo pod Sagema FAst 800. 1. Zacząłem od zbudowania źródeł kernela. Poszło bez najmniejszego problemu. 2. dowiązałem katalog ze źródełkami do katalogu Linux - ok. 3. polecenie ./autogen.sh - nie wiem czy dobrze ale nie dostałem żadnego komunikatu. 4. ./configure - tu zaczął się problem. Poszło prawie do końca dobrze wszędzie yes, tylko tam gdzie było ważne (nie) (...) checking for kernel version... 2.6.9-1.667 checking for ifup... 1 checking for adictrl... no checking for eaglectrl... no checking for showstat... no checking for eaglestat... no checking for startadsl... no checking for stopadsl... no configure: creating ./config.status config.status: creating Makefile.common ======================================================================== distribution detected generic dhcp support dhclient pppd support yes pppoa support yes pppoe support yes install eagleconnect (tcl/tk frontend) yes generate documentation yes (update) (...) w katalogu /usr/local/sbin nic nie ma. Jest zupełnie pusty. Pojechałem dalej i #make clean - wszystko ok. #make - ok #make install - ok. Instalacja przebiegła pomyślnie.. Jednak po wpisaniu #eagleconfig - nie może znaleść takiego pliku. Katalog sbin jest w dalszym ciągu pusty. Czy ktoś wie co może być tego przyczyną?? POzdrawiam wszystkich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shimonic Napisano Styczeń 21, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 21, 2005 DO PATPI: Ten plik istniał - dodałem do niego linie z pierwszeo postu w tym dziale - tylko tak działało - dzięki mimo wszystko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patpi Napisano Styczeń 22, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 22, 2005 co inna wersja sterownika to robic trzeba wszystko inaczej :/ Ale ciesze się ze masz juz wszystko OK. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemk Napisano Styczeń 22, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 22, 2005 [ciach]Instalacja przebiegła pomyślnie.. Jednak po wpisaniu #eagleconfig - nie może znaleść takiego pliku. Katalog sbin jest w dalszym ciągu pusty. Czy ktoś wie co może być tego przyczyną?? hmmm, widze ze ludzie maja duze problemy z uruchamianiem programow.. czesto to wynika wylacznie z powodu "nie znajdowania sie" progu na domyslnej sciezce.. czesto wystarczy tylko znalezc ten program i odpalic go z obecnego miejsca. jezeli szukanie za pomoca "find" czy "locate" jest dla Ciebie za trudne, uzyj jako root MidnightCommander->Polecenia->ZnajdzPlik. Zwykle gdy kompilacja przebiegnie bezproblemowo progi gdzies musza sie znalezc.. Pliz, Ludzie kochani, piszcie w takich sytuacjach czy progi gdzies sie skompilowaly, czy ich (_wogole_ → w ogóle) ORT nie ma.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ven2ra Napisano Styczeń 23, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 23, 2005 Witam. Dzięki za pomoc przemk, miałeś rację. Plik configuracyjny znajdował się w innym katalogu. ( /usr/sbin ) Teraz neo działa poprawnie. Właśnie odpowiadam z Fedorki pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi