ALvarez Napisano Luty 1, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Luty 1, 2012 Witam. Wykonałem uaktualnienie Fedory13 na F15 i mam kilka problemów a mianowicie: 1. Gkrellm pokazuje tylko jedną częstotliwość CPU - 1000 MHz. a procesor to Intel core 2CPU T7200 2.00 GHz. (na F13 częstortliwość bujała się od 1000 do 2000 MHz) W katalogach /sys/devices/system/cpu/cpu0 i 1 /cpufreq są m.in. takie dane dla obu rdzeni: bios_limit 1 000 000 cpuinfo_cur_freq 1 000 000 max 2 000 000 min 1 000 000 scaling_available_frequences 2 000 000 1 667 000 1 333 000 1 000 000 max_freq 1 000 000 min_freq 1 000 000 Coś mi tu nie pasuje, skąd tu ten bios_limit, nic nie zmieniałem i czy to ma znaczenie? 2. Audacity - menu Edycja-Preferencje przy zamykaniu gaśnie cały tekst w belca menu, zostaje tylko liera P(od Plik) 3. CAD SweetHome3D-wybranie opcji "Ustawiena" powoduje zamknięcie programu-komunikat: naruszenie ochrony pamięci.. Czy coś tu można poprawić? Sprzęt Laptop DELL Latitude D620 RAM 2GB CPU jw. Pozdrawiam. ALvarez Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FC4B Napisano Luty 1, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Luty 1, 2012 Ad. 1 http://pl.wikipedia.org/wiki/SpeedStep http://pl.wikipedia.org/wiki/Cool%27n%27Quiet Ad.2 Otwórz w autadicy w terminalu i przy wyłączeniu zobacz co wyskoczy, chyba ze od razu w logach coś znajdziesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ALvarez Napisano Luty 2, 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 2, 2012 Witam. Dzięki za linki,ciekawe informacje ale nie pomogły w rozwiązaniu problemu. Narazie pkt. 2 i 3 odkładam na potem, chcę zwalczyć zmiany częstotliwości CPU. Dziwne, bo pod F13 wszystko grało. Jest do tego cpufrequtils ale próba jego zainstalowania instaluje cpupowerutils. Problem w tym, że w żaden sposób nie potrafię zmienić parametrów ustawionych w katalogach /sys/devices/system/cpu/cpu0 i 1. Nie jestem w 100% pewien czy to właściwa droga. Proszę o jakieś sugestie. Pozdrawiam. ALvarez Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ALvarez Napisano Luty 3, 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 3, 2012 Witam Stawiam proste pytanie - dlaczego nie dziala mi skalowanie czestotliwosci procesora??? Moze ktos by mi cos doradzil? Pozdrawiam ALvarez Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ALvarez Napisano Luty 6, 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 6, 2012 Do ADMINA Proszę o skasowanie tego tematu, zbyt zagmatwany. Przepraszam Pozdrawiam. ALvarez Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi