ActiveKris Napisano Kwiecień 11, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 11, 2012 Witam Mam fedore 16 + gnome shell Wszystko zainstalowane oprócz drukarki - drukarki sieciowa konca minolta bizhub 250 Spróbowalem zainstalowac z drukowanie wpisalem adres drukraki 192.168.0.130 znalazlo - instalator prosi o pliki PPD po sciagnieciu instalatora ze strony konica minolta i pokazaniu sciezki pojawia sie : Odczytanie pliku PPD nie powiodlo sie. Mozliwe przyczyny: /etc/lp/ppd/KO350U.ppd: FAIL **FAIL** Unable to open PPD file - Bledne OpenUI/JCLOpenUI on line 175. REF: Pages 42-45, section 5.2. prosze o pomoc pozdrawiam Kris dodano: Skopiowalem plik PPD od producenta - znalazlem !!! zainstalowalem ale we wlasciwosciach drukarki "STAN DRUKARKI" mam "Bezczynna - File "/usr/lib/cups/filter/femperonpsc120mu.pl" not available: No such file or directory " posiadam plik femperonpsc120mu.pl - lecz nie moge go umiescic w podanym wyzej katalogu prosze o pomoc jak skopiowac ten plik w ta lokalizacje przepraszam jezeli moje problemy sa banalne - ale jestem swiezym uzytkownikiem linuksa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi