Casper Napisano Listopad 29, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 29, 2004 Jestem nowym userem, mozną powiedzięć początkującym w dziedzinie (_linuxa_ → Linuksa) ORT. Chciałbym się jego nauczyć od podstaw.Myśle, że znajdę tutaj pomoc. Pierwszym moim pytaniem jest skąd mogę sciągnąć Linux FC 2 (wiem że jest już FC 3)?? Ile zajmuje ten system FC 2?? Jaki minimalny wymagany sprzęt musi być?? Ten system obojemuje 4CD tak?? Gdy już będę mieć ten system zwróce się o kolejne pytania. Chciałbym żeby mój post był traktowany jak KROK po KROQ;-) Uważam , że kolejne pytania i wasze przejżyste odpowiedzi pomogą zarówna mnie jak i innym userom z mała wiedzą;-) _________________ ABY BYĆ WIELKIM trzeba być małym :lammer: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AlienJR Napisano Listopad 29, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 29, 2004 Po pierwsze to google, a po drugie to twoj podpis wydaje sie byc dziwnie znajomy.. hmm... chociaz to nie podpis.. moj blad ________________________________ 1. Fedora Core 2 np. ftp://ftp.icm.edu.pl/pub/Linux/distributi...ore/2/i386/iso/ albo np. z oficjalnej http://download.fedora.redhat.com/pub/fedo...ore/2/i386/iso/ ale zaleca sie uzywanie mirrorow, to lec z pierwszego 2. 4Cd+1RescueCd albo 1 Dvd 3.szukaj na forum jest (taka lupka tam wyzej) i jest też www.google.pl 4. Nie idz na łatwizne... Nawet jak już nie mozesz sobie poradzić to napisz posta na forum, ale nie przestawaj szukać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr82 Napisano Listopad 29, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 29, 2004 Naprawde już w sieci jest tego dużo i myśle że tworzenie kolejnego krok po kroku jest niepotrzebne .... wejdż na moją strone tam masz newsa gdzie są 2 linki , w 1 z nich jest oprócz fc3 jeszcze fc2 i tam masz krok po kroku. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Casper Napisano Listopad 29, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 29, 2004 ftp://ftp.icm.edu.pl/pub/Linux/distributi...ore/2/i386/iso/ albo np. z oficjalnej http://download.fedora.redhat.com/pub/fedo...ore/2/i386/iso/ ale zaleca sie uzywanie mirrorow, to lec z pierwszego Więc zastosowałem się według twoich wskazówek i mam zamiar sciągnąc z pierwszego linQ. Teraz zachodze sobie w myśl , gdyż na tym ftp jest tak o : FC2-i386-disc1.iso FC2-i386-disc2.iso FC2-i386-disc3.iso FC2-i386-disc4.iso czyli 4 CD + FC2-i386-rescuecd.iso Znajduje się także 1DVD ale to nie wszystko , pozatym jest jeszcze : FC2-i386-SRPMS-disc1.iso FC2-i386-SRPMS-disc2.iso FC2-i386-SRPMS-disc3.iso FC2-i386-SRPMS-disc4.iso No i tu mi się nasówa pytanie te 4CD to jakiś inny linux??Lepsze wydanie?? Uaktualnienie?? No i jeszcze znajduje się plik MD5SUM <-- Doczego on służy?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xaero Napisano Listopad 29, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 29, 2004 1. Pliki SRPMS to pliki ze źródłami, ale pewnie i tak ich nie potrzebujesz wieć wystarczy ci ściągnąć wersję instalacyjną. 2. MD5SUM to suma kontrolna plików z obrazami. W pliku są podane numery dla poszczególnych plików. Po sciągnięciu plików należy sprawdzić ich sume kontrolną (możesz to zrobić na przykład - http://www.etree.org/cgi-bin/counter.cgi/s...are/md5sum.exe). Jeśli suma, którą otrzymasz z programu jest taka sama jak ta podana w pliku na serverze to wszystko jest ok, jeśli nie to najlepiej ściągnąć pliki jeszcze raz. Miłej przygody z Fedorą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Casper Napisano Grudzień 2, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 2, 2004 No i mam poważny problem. Może ktoś wie skąd mógłbym jeszcze sciąnąć (_linuxa_ → Linuksa) ORT FC 2 (FC2-i386-disc3)?? ftp://sunsite.icm.edu.pl/pub/Linux/fedora...ore/2/i386/iso/ ftp://ftp.icm.edu.pl/pub/Linux/distributi...ore/2/i386/iso/ Pod tymi ww.linkami pliki już nie istnieją.A mi brakuje Cd 3 do sciągniecia. Pleas o szybką odpowiedź z linkiem. Juz znalazlem: http://ftp.isu.edu.tw/pub/Linux/Fedora/lin...ore/2/i386/iso/ Mam pytanie o co chodzi z tym sprawdzaniem cyferek jakimś tam programem?? _________________ ABY BYĆ WIELKIM trzeba być małym :lammer: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuja Napisano Grudzień 2, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 2, 2004 polecenie: md5sum <nazwa_pliku> zwraca sumę kontrolną, którą porównujesz z podaną przez twórcę - jesli się zgadza, to plik nie ma błędów; jeśli jest jakakolwiek różnica, to znaczy, że powstał błąd podczas ściągania, kopiowania itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Casper Napisano Grudzień 5, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 5, 2004 Może mi ktoś powiedzieć jak zainstalowac adsl (SAGEM f@st 800) pod (_linuxa_ → Linuksa) ORT RedHata 7.2?? Wiem ze to forum o fedorze ale jak linux to linux, wiec moze..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gryhild Napisano Grudzień 6, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 6, 2004 Witam!!!! Możesz spróbować tak jak jest na głównej stronie opisane, ale pewnie jądro będzeisz musiał zmienić!!!! A tak (_wogóle_ → w ogóle) ORT to nie za stary ten red hat!! ???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Casper Napisano Grudzień 7, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 7, 2004 Wiem , że RedHat 7.2 to już prawie przeżytek , ale od czegoś trzeba zacząć Nie wiem jak ustawić ten adsl (SAGEM fast 800) neostrada pod (_linuxa_ → Linuksa) ORT RedHata 7.2 szukalem na stronie neostrady ale coś nie mogłem tego zrobić, inne strona podaje jeszcze coś innego :| Może ktoś wie jak ustawić poniżej zamieszczam obraz z konsoli , może to w jakiś sposób wam pomoże w pomocy dla mnie Pozdro i please o szybka odpowiedz. _________________ ABY BYC WIELKIM trzeba być małym :lammer: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi