Skocz do zawartości

[Solved]Migracja Kjots Powoduje Usuwanie Pozycji

wertjacek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

mam zagwozkde dotyczaca wczytania backupów (zapisy w kjots) tegoz programu,odpalajac kjots migration tool wczytuje sie bardzo długo po czym otwiera się kjots,mało że pusty to do tego okna sa nieaktywne,bez mozliwości stworzenia new page czy tez new book.Wywalenie,reinstall nie daje zadnego efektu.Znalazlem niby myk na wczytanie starych plików

kjotsmigrator --interactive

ale mieli mi około 5 minut i nic.To samo.Mam na szczęscie plik w txt,zawsze moge wpisać to jeszcze raz,ale jak zrobic by kjots chociażby sie uaktywnił?

ps

stare pliki konfiguracyjne wywaliłem,chciałem dac szansę nowo wgraneym plikom.To tez nic nie daje.

Odpowiem sobie sam,wyinstalowc kjots,korganizer i akregator,wywalic z domowego foldery:akonadi i kresources,po czym zainstalowc spowrotem,przeinstalowac akonadi.Nie zaimportuja sie zapisy,ale przynajmniej program dziala i mozna uzupelniac wpisy do woli.Problem znany juz z wczesniejszych wersji,nie poprawiony do dzis.

Ps

jest szansa ze straci sie ustawienia na pulpicie,u mnie tak bylo,ale to duperela warta poswiecenia :) ale wiedziec trzeba

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...