Savpether Napisano Czerwiec 30, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 30, 2012 Witam, mam następujący problem, otóż na K/Ubuntu mam automatyczny jack detection, czyli załóżmy, że poziom dźwięku z głośników mam na 50%, gdy podłączę słuchawki ustawiam poziom dźwięku na 30%, po odłączeniu słuchawek chce mieć znowu 50% automatycznie, a po ponownym ich podłączeniu poprzednią wartość, czyli 30%. To jest bardzo wygodne rozwiązanie, które podpatrzyłem w Ubuntu od wersji 12.04. Oto screeny z ustawień dźwięku: http://www.imghost.pl/?id=cb18521b9b http://www.imghost.pl/?id=80397d8e12 Wynik lspci | grep Audio: [savpether@NB-Piotr ~]$ lspci | grep Audio 00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) HD Audio Controller (rev 03) Na Windowsie ze sterownikami do tej karty dźwiękowej też nie przeskakiwało automatycznie Ale pod Ubuntu tak, więc myślę, że można też tego dokonać pod Fedorką. Z góry dziękuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Savpether Napisano Lipiec 27, 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 27, 2012 Mój problem polega na tym, ze po podlaczeniu sluchawek nie przeskakuje mi automatycznie na Analog Headphones tylko wciaz pozostaje na Analog Speakers. W Ubuntu przeskakuje na Analog Headphones po podpieciu sluchawek automatem, wtedy zmieniam poziom dzwieku i zmienia sie on dla Analog Headphones, po tym jak odepne sluchawki automatem przeskakuje na Analog Speakers i przywraca poziom dzwieku jaki byl dla glosników ustalony. Po ponownym podpieciu sluchawek znowu wskakuje na Analog Headphones i przywraca poziom dzwieku jaki byl ustalony dla sluchawek. Fedora widzi mi i glosniki i sluchawki, ale w momencie podpiecia sluchawek nie przeskakuje mi automatem na sluchawki, dopiero jakbym zmienil recznie, co mi nie odpowiada. Spójrzcie na pierwszy screenshot, domyslnie mam na Analog Speakers, ale po podlaczeniu sluchawek powinno wskakiwac na Sluchawki analogowe, a tak sie nie dzieje, o to mi chodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi