AlieN Napisano Listopad 29, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 29, 2004 Mam takie pytanie czy da sie zrobic tak zeby miec na serwerze (_linuxa_ → Linuksa) ORT z x-ami (np. fedora3) a na stacji roboczej windows i jakis boot menadzer (grub) i w nim do wyboru mamy albo win albo linux ( ten z serwera) i jesli wybierze sie linux to zobaczymy okienko logowania (graficzne ) na serwer i na serwerze pracujemy. Da sie zrobic taki myk? jesli tak to jak to zrobic, prosze o pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AlienJR Napisano Listopad 29, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 29, 2004 chcesz z bootmanagerem z kompa odpalic gdzies indziej stojacy komp (serwer) ?? nie wydaje mi się, aby bylo to mozliwe, lecz mozesz zainteresowac sie pulpitem zdalnym i innymi takimi bajerami... wtedy to juz nie wazne czy win czy linux jak dobrze skonfigurowane to odpalasz i w okienku masz to co na serwerze sie dzieje... o ile dobrze sam wiem... a wiem bardzo malo... Jest tu kilka ludzi, ktorzy sie znaja na tym.. i w sumie to mam pytanie do nich: chlopaki czy ssh i vnc to sa rozne sposoby na pulpit zdalny czy jak ?? bo mi sie terminologia wali.. czy to wszystko sie oddzielnie je ?? czy to podobne ?? czy jak ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mounter Napisano Listopad 29, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 29, 2004 Mam wrazenie ze chcesz zrobic cos na krztalt "bezdyskowej stacji roboczej", tylko nie wiem czy Ci sie uda to machniom z wyborem zdalnego lub lokalnego bootowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ati Napisano Listopad 30, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 30, 2004 Mam wrazenie ze chcesz zrobic cos na krztalt "bezdyskowej stacji roboczej", tylko nie wiem czy Ci sie uda to machniom z wyborem zdalnego lub lokalnego bootowania Spoko da rade zainteresuj się http://www.ltsp.org/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marc26 Napisano Listopad 30, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 30, 2004 Mam pytanko Łącze się FC3 z winXP przez VNC. I jak zrobić abym miał (_linuxa_ → Linuksa) ORT z x-ami bo uruchamia sie tylko graficzny terminal. Poradźcie mi coś... ) ) Chciałbym mieć przez VNC (_linuxa_ → Linuksa) ORT z x-ami. ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi