Skocz do zawartości

Dzwiek W Skype

DAREK WL.

Rekomendowane odpowiedzi

dzis zainstalowałe, skype werswja 'static binnary' 0.92.12

byłoby fajnie gdyby nie to ze program pokazuje komunikat; problem with a sound device' i korzystac z programu nie moge. Karta dzwiekowa nforce2 ac97. W opcjach wybrałem dev/dsp lub dev/dsp1 i nie ma to wpływu na poprawe sytuacji. Gdy chciałem odsłuchac dzwiek dzwonka dostałem komunikat ze realplayer, który jest u nmnie domyslnym odtwarzaczem nie jest odpowiedni dla tego typu dzwieku trzeba wybrac inny ale jaki.Gdy klikne na kontakt aby do niego dzwonic to mam 'problem with sound device. Prosze o porade co zrobic aby skype miał normalny dzwiek i by mógł z niego korzystac. Druga sprawa jaka chciałem poruszyc to to ze gdy chce uruchomic 'hardware browser' to tylko cos mignie w ułamku sekundy i znika i nic. Dlaczego tak jest. OIperuje w gnome. Co mozna zrobic aby w kde kazdemu kliknieciu towarzyszył dzwiek tak jak jest w gnome a w kde tego nie ma, dlaczego. Program KSCD do odtwarzania płyt audio jest głuchyu tzn płyta sie kreci w napedzie, czas piosenki pokazuje ale dzwieku nie ma. Ale najwazniejszy problem to 'sound device' w skype które nie daje dzwieku . Prosze bardzo o pomoc jak skonfigurowac skype[dzwiek]. Bede wdzieczny za wszelka pomac.

DAREK kadu ; 3548002 skype pod windows; wlodarek5

Chmm... a masz zainstalowane sterowniki nforce (ze strony nvidii)?

Chociaz odtwarzanie dzialalo u mnie na sterownikach dystrybucyjnych... Niestety

w zaden sposob nie dalo sie niczego nagrac - nawet szumu.

Po zainstalowaniu sterownikow walczylem troche zanim zaczelo cokolwiek odtwarzac,

w tej chwili mam dzwieki systemowe, w grach i w xmms - w skype niby odtwarza ale to co przychodzi z zewnatrz jest znieksztalcone - odtwarza w przyspieszeniu x2 chyba,

to co sam gadam jest zrozumiale tylko straszni trzeszczy.

Problem z "brakiem dostepu do /dev/dsp" tez sie pojwia od czasu do czasu, prawdopodobnie programy uzywajace tych urzadzen blokuja je nawet po ubiciu przez jakis czas

GRG

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...