butek Napisano Listopad 29, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 29, 2004 Mam problem w K3b widzi nagrywarkę ale nie nagrywa Dokładnie 1)W ustwieniach K3b - konfiguracja jest ikona Czytnik i Nagrywarka , j ak próbuję dodać nagrywarkę to nic nie wychodzi po podaniu ścieżek dostępu /dev/hdd hdd - wzięte jest z fstab po wpisaniu /media/cdrecorder też nic nie działa Jak skonfigurować K3b aby nagrywał Już wiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
perbeatus Napisano Grudzień 7, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 7, 2004 oj, pamiętam że miałem ten problem też ale jakoś udało mi się go rozwiązać... O ile dobrze pamiętam to kombinowałem z grupami użytkowników. Spróbuj poszukać grupy o nazwie cdrom, disk i może writer (chyba nie, raczej te dwie pierwsze) i dodaj swojego użytkownika do nich. Jak nie pomoże to sprawdź czy root może nagrywać, jak tak to poszukaj jakiejś takiej grupy z dyskiami albo cdromami w nazwie i sie tam tez dodaj Inna opcja to wyedytuj plik /etc/security/console i chyba .conf ale nie wiem bo ze szkoły pisze tam masz taką część 'security'? Sprawdze jak wróce do domu W każdym razie (_napewno_ → na pewno) ORT jest takie coś: <cdrom> root.root Zmień wszędzie gdzie jest <cdrom> na root.cdrom Jak będziesz dodany do grupy cdrom to zadziała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi