Skocz do zawartości

Korganizer - Brak Przypomnienia / Alarmu O Zadaniu

*Mario*

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich

Czy ktos z Was mial i rozwiazal problem przypomnienia o jakims wydarzeniu ustawionym w Korgnizerze w Fedorce 17 ?

u mnie wyglada to tak ze wszystkie wpisy w Korganizerze wyswietlaja sie tylko jak klikne na zegar w prawym rogu.

Jednak po zalogowaniu nie wyskakuje zadne okno alarmu, ktore musialbym potwierdzic ze przeczytalem.

w dawnych wersjach Fedory mialem komunikat i trzebabylo go potwierdzic a teraz nic nie ma oprocz podpowiedzi przy zegarze i jego kalendrzu.

oczywiscie w zakladce Przypomnienie mam ustawione "wyswietl okno dialogowe 2 dni przed rozpoczeciem zdarzenia". Natomiast po klikniciu prawym przyciskiem myszy na ikonie "usluga powiadomienia o przypomnieniach Korganizera" mam zaznaczone wlacz przypomnienie oraz wlacz przypomnienie przy zalogowaniau.

i co ? no i nie dziala :(

jakies rady ?

• 4 months later...

Witam Wszystkich

temat powraca jak bumerang :)

Mam lekki niesmak do tego Korganizera bo komunikaty (przypomnienia) wyskakuja TYLKO w chwili jak mam wlaczony komputer o danej godzinie na ktora mam przypomnienie. Jesli w danej minucie nie jestem zalogowany w KDE to o przypomnieniu moge zapomniec.

Jak rozwiazac problem ?? jesli przypomnienie jest na poniedzialek o 16:00 to jesli komputer nie bedzie o tej godzinie wlaczony to nici z przypomnienia - beznadzieja

Da sie cos z tym zrobic czy szukac innego programu ?

pozdrawiam

Witam ponownie.

Znowu odpowiem sobie sam, ale moze komus innemu sie przyda.

Problem rozwiazalem czesciowo, tzn koniec z Korganizerem :)

Przetestowalem Evolution - program prypominajacy Outlooka wraz z kalendarzem ale po 3 zwisach podczas wprowadzania nowych zadan juz nie mam go w systemie. :)

Rozwiazanie przyszlo duzo lepsze niz sie spodziewalem. Do mojego ulubionego programu pocztowego jakim jest Thunderbird doinstalowalem dodatek Lightning co rozszerzylo mozliwosci Thunderbirda o kalendarz przypominajacy Korganizera. Super sprawa bo program pocztowy uruchamian niemal codziennie a z prawej strony mam juz liste zadan i wydarzen jakie beda w najblizszych dniach. Co najwazniejsze, nawet minione przypomnienie wyswietli sie jesli nie bylo wczesniej zaakceptowane i przecztane.

Pozdrawiam

Mario