Skocz do zawartości

Problem Z Uruchamianiem Komputera Po Instalacji Fedory

skori16

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Wczoraj zainstalowałem fedore 17 i teraz mam problem z włanczaniem komputera.

Po przyciśnienciu przycisku power włącza się z czarnym ekranem dopiero po paru minutach

pojawia się wczytywanie biosu itd. i znow czarny ekran z tym że na jakieś poł godziny

i dopiero po długim czasie grub i włącza się system. Ostatnio komputer włanczalem

1,5h. Nie mam pojęcia co mogło pujść nie tak cały czas włączał się normalnie dopiero

po instalacji fedory coś takiego.

Proszę o pomoc

Tez wydaje mi sie ze powinien byc to problem sprzetowy ale dlaczego stalo sie to po instalacji systemu. Dzisiaj po pracy znow go wlaczalem i teraz wszystko dziala normalnie. Przy pierwszym restarcie po instalacji fedory tez bylo ok dopiero na drugi dzien problem. Moze wykonam aktualizacje biosu jesli dalej bedzie sie to powtarzalo

Spróbuj - nie zaszkodzi. Ciezko teraz wnikac, ale jak nic to nie pomoze, to odlaczaj pewne podzespoly i sprawdzaj, czy problem sie powtarza. Ja miewalem rózne, rózniste cuda w starym komputerze przez siadajacy slot RAM w którym byla kosc. Nie sugeruje, ze to akurat RAM, moze cos innego, ale mozesz to wziac pod uwage jako jedna z teorii.