hekate Napisano Grudzień 5, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 5, 2012 Czy problemy z instalacją systemu mogą wynikać z kilkunastu uszkodzonych sektorów dysku ? Nie mogłem zainstalować Fedory 17 z płyty; net install - przy kończeniu instalacji prawdopodobnie nie wgrał sią program rozruchowy GRUB, LXDE - pobrane z serwera, inicjacja LIVE nieudana, FXCD i Gnome LIVE to samo. Dodam tylko, że ściągane obrazy płyt są wypalane za pomocą k3B Minta i sumy kontrolne się zgadzają. Stara wersja F14, którą posiadam na DVD, instaluje się bez problemu. 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
apnk Napisano Grudzień 5, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 5, 2012 Z jaka predkoscia wypalales plyte? Wypal z minimalna, moze pójdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hekate Napisano Grudzień 6, 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 6, 2012 Wypalam zawsze z minimalna x4, a i plyty DVD-RW i CD-RW nie pozwalaja na wypalanie z wieksza, jest ograniczenie szybkosci, spowodowane rodzajem nosnika. Próbowalem równiez wypalac na "jednorazowych" CD i DVD, ale ze nie zawsze udaje sie poprawnie stworzyc obraz iso, to kupilem kilka wielokrotnego zapisu. Dodam, ze przed kazdym nagraniem takiej plyty, czyszcze ja calkowicie, troche to trwa dluzej, ale mam pewnosc ze nie zostaly na niej jakies smiecie z poprzedniego zapisu. A to -1 to za co ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi