Automat1991 Napisano Styczeń 21, 2013 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 21, 2013 Mam laptopa Fujitsu AH531, z touchpadem Synaptics V7.2. Kiedyś oddałem go do serwisu, a tam w ramach naprawy zaktualizowali mi również BIOS do wersji 1.29 (sama naprawa dotyczyła gniazda zasilającego, więc to raczej nie powód). Od tego czasu pojawił się problem. Gdy klikam lewym klawiszem touchpada to działa to nie tak jak powinno, tzn. gdy klikam, to wygląda to tak jakbym przesunął scrollem raz w dół, i kliknął. Dodam że na Windowsie miałem podobnie, ale wystarczyła aktualizacja sterowników do najnowszej wersji. Na linuxa niestety takowych znaleźć nie mogę. Testowałem to na kilku dystrybucjach, Ubuntu, Xubuntu, Linux Deepin, teraz próbowałem na Fedorze 18, sądziłem że to może być wina Ubuntu, chciałem inne distro. Ale niestety, problem wszędzie jest taki sam. Czy jest na to jakaś rada? Modyfikacja plików? Czy spróbować downgrade BIOSu, choć nie ukrywam że trochę się boję że uwalę płytę. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi