Skocz do zawartości

Truecrypt Problem!

Koen1

Rekomendowane odpowiedzi

Witam pobralem i zainstalowalem truecrypt 64 bit wersja standard stworzylem wirtualny wolumin i go zamontowalem ,ale nie jak nie moge sie do niego dostac w systemie go widac , delfin tez go widzi ale do niego dostac sie nie moge

konsola zaspiewala tak:

(truecrypt:14038): Gtk-WARNING **: Attempting to store changes into `/root/.local/share/recently-used.xbel', but failed: Utworzenie pliku "/root/.local/share/recently-used.xbel.B4ESRW" sie nie powiodlo: Nie ma takiego pliku ani katalogu
(truecrypt:14038): Gtk-WARNING **: Attempting to set the permissions of `/root/.local/share/recently-used.xbel', but failed: Nie ma takiego pliku ani katalogu

i jeszcze pokazal mi sie okienkowy komunikat

klauncher(18292) kdemain: No DBUS session-bus found. Check if you have started the DBUS server.
kdeinit4: Communication error with launcher. Exiting!
kfmclient(18288): No ksycoca4 database available!
kfmclient(18288)/kdecore (trader) KServiceTypeTrader::defaultOffers: KServiceTypeTrader: serviceType  "KUriFilter/Plugin"  not found
kfmclient(18288): Session bus not found

oczywiscie posiadam Fedore 17 64bit

• 2 weeks later...

Szczerze mówiąc nie wiem o co chodzi z tymi komunikatami. Sam używam Trucrypt i u mnie działa prawidłowo. Proponuje zainstalowac paczkę "realcrypt" z repo "rpmfusion-nonfree". To Truecrypt, tyle że jest przygotowany pod Fedorę i bezboleśnie się instaluje (tudzież deinstaluje).