antioch Napisano Luty 9, 2013 Zgłoszenie Share Napisano Luty 9, 2013 Krótki opis mojego kompa. Płyta główna ASUS P8H61 USB 3.0procesor Intel Core i5, Bios AMI UEFI, 2 dyski twarde nowy WDC WD15EARS-22MVWB0 ATA Device (1500 GB, SATA-II) oraz starszy WDCWD1200JD-00HBB0 ATA Device (120 GB, 7200RPM, SATA). Windows 7 64bit. Mój problemjest następujący ściągałem już różne wersje programu GParted bądź sam programbądź na razem z Ubuntu ale tylko GPartedz Fedory Live próbowałem na wersji 17 i 18 widzi dysk 1.5 TB i zawarte na nim partycje poprawnie. InneGParty widzą obszar na tym dysku jako nieprzydzielony i traktują go jak dyskGPT. Nie wiem w czym jest problem że te inne GPartety tego dysku nie widzą. Robiłemnowy podział dysku na partycję i nową instalację windowsa 7 i nic nie pomogło.Chciałbym wiedzieć gdzie leży problem . Dodam że mniejszy starszy dysk widzianyjest normalnie. Pozdrawiam Antioch. PS,. Wiem że to głupie ale pogubiłem się i nie umięwstawić obrazka. Może mnie ktoś oświeci. Jeszcze raz dzięki Antioch. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yaevinn Napisano Luty 9, 2013 Zgłoszenie Share Napisano Luty 9, 2013 Nie bardzo wiem jaki masz problem. Z tego co widzę wszystko Ci, działa więc o co chodzi? Czy tylko o złe rozpoznanie partycji przez niektóre wersje GParted? Nie martwiłbym się o to. Jeżeli Fedora 17 i 18 działa w porządku to nie ma co sobie tym głowy zawracać. Windows też rozpoznaje ją przy istalacji prawidłowo? Tak przypuszczam, wiec nie ma się czym martwić. Czasem niektóre wersje programu są za stare aby poprawnie rozpoznawac obszar na dużych dyskach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
antioch Napisano Marzec 4, 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 4, 2013 Nie bardzo wiem jaki masz problem. Z tego co widzę wszystko Ci, działa więc o co chodzi? Czy tylko o złe rozpoznanie partycji przez niektóre wersje GParted? Nie martwiłbym się o to. Jeżeli Fedora 17 i 18 działa w porządku to nie ma co sobie tym głowy zawracać. Windows też rozpoznaje ją przy istalacji prawidłowo? Tak przypuszczam, wiec nie ma się czym martwić. Czasem niektóre wersje programu są za stare aby poprawnie rozpoznawac obszar na dużych dyskach. Chyba masz rację. Zauwarzyłem że GParted w wersji LIve czy GParted z w innych dystrybucjach oparty jest jszcze na bibliotekach libparted 2.3 lub 2.4, zaś Fedora 17 i 18 na libparted 3.0 i 3.1. Pewnie dla tego starsze wersje GPartedta nuie rozpoznają jeszcze poprawnie mojego dysku. Dzięki za podpowiedź. Pozdrawiam Antioch. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi