Scorpion Napisano Luty 15, 2013 Zgłoszenie Share Napisano Luty 15, 2013 Po zainstalowaniu F18 tigervnc "nie widzi" hasła z stdin. w man tigervnc nie ma w ogóle opcji passwdInput. Wycięli ! Czy da się to jakoś obejść ? Bo już mam ustawione hasła przez vncpasswd i potrzebuję mieć opcję wklepania hasła z stdin. echo "password" | vncviewer passwdInput=1 IP działało i przestało Wygooglałem, że nie ma tej opcji - serio wycięli ! Więc zrobiłem downgrade i exclude z update i śmiga. Nie zmienia faktu, że i tak wolałbym mieć "świeże" pakiety, więc jak ktoś wpadnie na pomysł to byłoby fajnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _PaT Napisano Luty 15, 2013 Zgłoszenie Share Napisano Luty 15, 2013 Znalazłem w manie: -passwd password-file If you are on a filesystem which gives you access to the pass‐ word file used by the server, you can specify it here to avoid typing it in. It will usually be "~/.vnc/passwd". Czyli hasło do pliku, a potem: vncviewer -passwd plik_z_hasłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scorpion Napisano Luty 16, 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 16, 2013 Przepraszam bo chyba źle się wyraziłem. Już mam ustawione hasło używając vncpasswd i później skrót vncviewer -passwd Problem jest, że potrzebuję jeszcze jednego połączenia i nie mogę już używać opcji -passwd. Nie zezwala na generowanie więcej niż jedno hasło (znaczy zezwala, ale po wygenerowaniu drugiego, pierwsze przestaje działać). I najgorsze jest to, że hasło musi mieć 6 znaków. Niestety nie ma. Ktoś tak ustawił i nie mam na to wpływu (ja tylko się tak loguję i używam - nie mój komputer) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _PaT Napisano Luty 16, 2013 Zgłoszenie Share Napisano Luty 16, 2013 Nie znam vncpasswd, natomiast jestem przekonany, że jak zapiszesz sobie hasła do dwóch różnych plików, to używając podanego przeze mnie polecenia dasz radę otworzyć dwie różne sesje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi