RyyS Napisano Grudzień 1, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 1, 2004 potrzebny mi skaner zabezpieczen. zauwazylem, ze w repo jest nessus. na stronie znalazlem mase pluginow do niego ale nie wiem jak je zainstalowac. bardzo prosze o pomoc! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam Napisano Grudzień 2, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 2, 2004 Tu : http://pl.trendmicro-europe.com/consumer/p...usecall_pre.php - skaner antywirusowy on-line z prostym skanerem zabezpieczeń w jednym ( zakładka) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ati Napisano Grudzień 2, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 2, 2004 potrzebny mi skaner zabezpieczen. zauwazylem, ze w repo jest nessus. na stronie znalazlem mase pluginow do niego ale nie wiem jak je zainstalowac. bardzo prosze o pomoc! Jak wróce z pracy to napisze ci jak zainstalować nessusa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smopi Napisano Październik 5, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 5, 2006 Jak wróce z pracy to napisze ci jak zainstalować nessusa Niezła ta praca - non-stop od 2 lat A tak na serio: ja też nie bardzo wiem jak zainstalować plugin'y do Nessusa. Skąd je pozyskać dla Fedory? Macie jakieś doświadczenia z tym programem? Będę wdzięczny za wszelką pomoc. Pozdrawiam, Piotr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcini Napisano Grudzień 9, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 9, 2006 Widze, ze watek bez odpowiedzi - a ja mam to samo pytanie: skad wziac pluginy dla nessusa w FC6? /var/lib/nessus/plugins nie istnieje, a w repozytoriach nie widze odpowiedniej paczki... EDIT: OK, juz wiem Trzeba sie zarejestrowac na www.nessus.org, a potem wykonac: nessus-fetch --register kod_jaki_dostalismy_mailem i mozna juz pobierac pluginy: nessus-fetch --plugins moze sie komus przyda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi