alpin19 Napisano Grudzień 2, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 2, 2004 Witam Mam Fedorę Core 3, chciałem zainstalować sterowniki dla mojej karty graficznej. Ta karta to ATI Radeon 9500pro. Jak wiadomo FC 3 działa na X.org, a nie na XFree86, a do tego nie posiada tradycynego kernel-source. Niestety instalacja sterowników dla karty graficznej wymaga kernel-source. Druga część pytania brzmi: czy mogę zainstalować pod X.org sterowniki dla XFree86 ? (http://www.ati.com/support/drivers/linux/radeon-linux.html?type=linux&prodType=graphic∏=productsLINUXdriver&submit.x=5&submit.y=6) ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mynus Napisano Grudzień 2, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 2, 2004 musisz zainstalować sobie źródła kernela, (jeśli masz z dystrybucji to na stronie głównej jest opis jak to zrobić) a co do ATI, mi te sterowniki na fc3 powodowały zawieszenie się kompa na fc2 działały prawidłowo (gdzieś czytałem że ktoś odpalił te stery na fc3 po tym jak zmienił xorga.6.8 na wersje 6.7) (próbowałem instalwoać te stery dzień po ukazaniu się fedorki, więc może nastąpiły już jakieś zmiany, i sie juz da..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.misha. Napisano Grudzień 2, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 2, 2004 jeszcze nie ma sterow pod xorg6.8, obecnych nijak nie da sie zainstalowac, chyba ze zainstalujesz starsze xorg... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi