hekate Napisano Marzec 11, 2013 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 11, 2013 Zwracam się z uprzejmą prośbą do Was o poradę. W jak "bezbolesny" sposób przenieść, zainstalowaną i działająca z pendrive Fedorę 14, na twardy dysk. Dysk nie jest czysty, są na nim dane których nie chciałbym utracić, i jest zainstalowany bootowalny PCLinuxOS 2012.12 Chciałem zrezygnować z tego systemu i w jego miejsce "włożyć" Fedorę 14, gdyż uważam, że jest to jeden z najlepiej działających i opracowanych systemów linuksowych. Na pena mam dociągnięte z repo wszystkie interesujące mnie programy, ale brakuje już miejsca na nowe, których jeszcze potrzebuję. Nie jestem wirtuozem "zaklęć" terminala, ale potrafię skopiować i wkleić w nim pożądane komendy. Jeśli był już poruszany podobny temat, to poproszę o namiar na niego. Pozdrawiam, i dziękuję za wsparcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ravczy Napisano Marzec 20, 2013 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 20, 2013 Ja bym zrobił to poleceniem rsync. Poczytaj o tej opcji wpisujac z konsoli: man rsync Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi