loloo Napisano Kwiecień 12, 2013 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 12, 2013 Hej, Używał/używa ktoś może z was skrypt newrez? Skrypt ten ma pozwalać na zmianę rozdzielczości na większą co może być przydatne gdy jakieś okno ma na sztywne stworzoną wielkość okna i się nie skaluje i nie można kliknąć przycisku który jest poza ekranem. Gdyby można zmienić rozdzielczość na większą to całe okno by sie mogło zmieścić i można by kliknąć np. dalej. Jednak gdy odpalam skrypt i wpisuje większą rozdzielczość nie zmienia się ona. Edit: Dobra już skrypt działa. Okazuje się działać inaczej niż był opisywany. Miało się wpisywać tylko szerokość a wysokość miała być wyliczana automatycznie i działa tylko na dane rozdzielczości więc jak wpisywałem szerokość tak żeby był stosunek wysokość/szerokość był taki sam jak jest standarsowo to nie działało i nie zmieniało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scorpion Napisano Kwiecień 16, 2013 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 16, 2013 Hmm, a mógłbyś napisać szczegółowo jak to śmiga ? Bo ja dostaję (standard_in) 1: syntax error i google mówi przeróżne informacje, nie mogę znaleźć nic użytecznego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
loloo Napisano Kwiecień 16, 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 16, 2013 odpalam ten skrypt, pojawia się okno "Set new resolution" żeby wpisać rozdzielczość. Wpisuję np. tą największą która jest tam podana jako przykład(1450x1000) daję "ok" i ekran mi się wyłącza i następnie włącza ze zmienioną rozdzielczością. Może brakuje Ci jakiegoś pakietu wymaganego do newrez xrandr (version 1.3 or higher) zenity bc cvt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi